четвер, 18 вересня 2008 20:42

Труби з"єднують без зварювання та нарізання різьби

Система затискних муфт і обойм для монтажу та ремонту трубопроводів дозволяє з"єднувати труби без нарізання різьби чи зварювання. Виробляє їх німецька компанія "Ґебо".

— Система з"єднання Ґебо в продаж надійшла кілька тижнів тому. Але вже показала свою ефективність, — розповідає продавець-консультант крамниці "Майстер" у Миргороді Микола Качур, 42 роки. — Придбали її чоловік десять. Ще два клієнти замовили подібну систему з"єднань, але значно більших діаметрів, ніж маємо в продажі. Протягом тижня виконаємо замовлення.

Використовують пристрої Ґебо для ремонту трубопроводів систем водо- і газопостачання, стисненого повітря, центрального опалення, парових установок. З"єднувати можна пластик із металом, пластик із пластиком чи метал із металом. Такий пристрій може закрити свищ у трубі за кілька хвилин без традиційної заміни куска труби і зварювання. Коштує від 50 грн.

— Це європейська якість. Якщо впровадяться ці технології, то про зварника можна забути, — упевнений миргородець Дмитро Сирота, 36 років.

За допомогою системи Ґебо він самостійно зробив повний ремонт системи водопостачання у квартирі.

Труби довговічні, мають гарний вигляд

На ринку товарів і послуг нещодавно з"явилася ще одна новинка. Магазин місяць тому придбав набір "Сантехніка для виготовлення гнучких гідравлічних труб із нержавіючої сталі" компанії "Ґебо".

— Більше 20 осіб уже замовили в нас гнучкі труби з нержавійки. Заміняють традиційні шланги на кухнях і у ваннах. Замовлення виконуємо протягом дня. Робимо всі необхідні операції: ставимо зажимні гайки, формуємо фланці, вставляємо прокладки. Найчастіше замовляють виготовлення труб для з"єднання змішувачів води та зливних бачків із водогоном. Вони довговічні, мають гарний вигляд, не потребують фарбування, — говорить Микола Качур.

Виготовлення метрової труби півтора дюйма коштуватиме для клієнта 57 грн. Можна замовити трубу більшого діаметра та більшої чи меншої довжини. Пристрій для виготовлення гнучких з"єднувальних труб із нержавіючої сталі — 1635 грн.

На ринку також з"явився анаеробний герметик-клей "Локтайт". Ним герметизують місця з"єднання труб. При монтажі трубопроводу клей наносять на одну нитку різьби. Деталі скручують вручну. За 15 хв. відбувається фіксація виробу. У цей час проводять корекцію крана чи трійника в потрібному напрямку. За 6 год. герметик повністю полімеризується. Надалі розкрутити з"єднання можна лише за допомогою ключа. Застосовується для ущільнення і попередження витоку рідин і газу. Коштує 35 грн.

Зараз ви читаєте новину «Труби з"єднують без зварювання та нарізання різьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі