четвер, 20 березня 2008 18:52

Трирічна Настя Багрій заблукала в місті

Автор: фото надане ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області
  3-річна полтавка Настя Багрій злякалася нападу епілепсії у свого дядька і втекла на вулицю. У сусідньому під’їзді її знайшла сусідка і відвела в міліцію. Того ж дня дитину з відділка забрала мати
3-річна полтавка Настя Багрій злякалася нападу епілепсії у свого дядька і втекла на вулицю. У сусідньому під’їзді її знайшла сусідка і відвела в міліцію. Того ж дня дитину з відділка забрала мати

3-річна Анастасія Багрій із Полтави 17 березня втекла з дому і заблукала. Того ж дня дівчинку знайшли в сусідньому під"їзді її будинку N73 на вул. Шевченка.

— Я йшла на навчання до університету. Спускалася сходами і побачила в під"їзді маленьку розхристану дівчинку. Та сильно плакала. З нею пройшлася по квартирах нашого під"їзду, та її ніхто не впізнав, — розповіла правоохоронцям 20-річна Наталія.

Після цього Наталія відвела дитину до обласної міліції.

— Дівчинка дуже товариська, легко пішла на контакт. Розповіла, скільки їй років, що маму звуть Алла, а вона — Настя. Добре, що її побачила хороша людина і потурбувалася про неї. До речі, Наталя вагітна, в неї добре видно живіт, — розповідає начальник обласної кримінальної міліції у справах дітей Жанна Ахіджанян, 30 років.

Дитину ніхто не розшукував. Настю вирішили тимчасово відправити до дитячого притулку "Любисток". Та невдовзі до відділку прийшла Алла Багрій, 25 років. Вона мати-одиначка. Мешкає в одній квартирі з братом Олександром, молодшим на рік, та 46-річною матір"ю Тетяною. Алла безробітна, живе з допомоги на дитину.

— 16 числа жінка пішла до свого коханого, а дитину лишила на свою матір. Та пішла в магазин. Настя залишилася у квартирі з дядьком, — веде далі Жанна Ахіджанян. — У нього стався приступ епілепсії. Дитина злякалася і вибігла надвір. Потім зайшла в сусідній під"їзд, де її побачила Наталія.

Того ж дня мати забрала дитину додому, при собі мала відповідні документи.

— Дивно, що дитина на матір не відреагувала, продовжувала гратися з міліціонерами, — зауважує Ахіджанян. — Якби не бачила кілька днів, то і не згадала би. На малій був брудний одяг. Та ми ніяк не можемо наказати матір, бо вона не залишила умисно дитину в небезпеці. Її усно попередили про можливість позбавлення батьківських прав.

Нині перевіряють умови, в яких живе дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Трирічна Настя Багрій заблукала в місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі