понеділок, 29 квітня 2013 00:45

"Траса до Лохвиці найгірша в області"

Автор: Малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Дороги по області в ужасному стані. Приходиться об'їзні шляхи шукати. Вони не ахті, та колеса точно не загубиш, — сміється 24-річний Іван Матвієнко з міста Миргород. Працює далекобійником. 18 квітня о 10.00 вантажівкою МАН виїжджає з Полтави до міста Лохвиця.

— Траса до Лохвиці найгірша в області. Наче там усю зиму война йшла. Недавно туди груз відвозив і за 15 кілометрів до міста в таку вибоїну попав, що диск на колесі тріснув. За ремонт 5 тисяч віддав, — кашляє Матвієнко. — Мужики посовєтували до Лохвиці через Лубни добиратися. Ця дорога в достаточно непоганому стані. До Лубен доїжджаю, повертаю у бік села Калайдинці і впєрьод, через Городища та Чорнухи прямо на Лохвицю. Правда, лишній круг у 40 кілометрів приходиться накидати.

Виїжджає за Полтаву на трасу до Лубен. Вибоїни полатані.

— До Кременчука важко в об'їзд добратися. Є, считай, тільки розбита пряма дорога і все, — хитає головою. — Як варіант можна на трасу Київ — Харків виїхати і звідти на Глобине звернути. Звідти довольно рівна траса починається. Тільки от їхати прийдеться вдвічі довше.

За 2 год. Матвієнко доїжджає до Лубен, зупиняє машину на околиці.

— Як время вільне з'являється — районами катався, варіанти пробував. Усі найдені путі схематично у тєтрадці малював, — дістає з-під сидіння товстий зошит. Показує намальовану олівцем дорогу Полтава — Комсомольськ. — Знаю, другі водітєлі похожі карти мають.

— Пряма дорога до Комсомольська теж унічтожена. Найкращий об'їзний варіант — їхати до Решетилівки, а звідти повертати в бік села Буняківка. Там дорога хоч і ґрунтова, та рівненька. За 40 минут у Комсомольську будете, — говорить. — Главне — по путі у селах не останавлюваться. Раз зробив таку глупость, то місцеві чуть машину не розбили. Кричать, що багато водіїв їздить.

— Найбільша біда — їхати у Козельщину. Там варіантів з об'їздом немає. Січас ремонт ямковий начали. За неділю більш-менш нормально буде.

Перевіряє рівень повітря у колесах.

— Найлучші автомобільні траси в області — у Миргородському районі. Туди дуже мало фур їздить, того асфальт особо і не сиплеться, — каже. — Самі хужі у Лохвицькому і Гадяцькому. У Гадячі, щоб дороги вберегти, кілька років тому заборонили фурам у город заїжджати, об'їзну зробили. Зараз там такі ями, що й машина провалиться. Водітєлі по 50 гривень даїшникам дають, і ті через місто пускають.

Губернатор вигнав керівників облавтодору

Два тижні тому голова Полтавської облдержадміністрації

55-річний Олександр Удовіченко вигнав з наради двох керівників облавтодору — директора Дмитра Кобченка та начальника служби автомобільних доріг Юрія Івахіна. Губернатор розкритикував облавтодор через пізній початок ремонту шляхів. Наказав за два місяці провести ямковий ремонт основних покриттів області.

— Повністю ямковий ремонт провели на дорогах Полтавського, Диканського та Пирятинського районів. Наполовину полагодили шлях до Кременчука. Ремонтуємо частину траси Київ — Харків, що проходить областю, — розповідає Анатолій Мягкохліб зі служби автомобільних доріг області. — На черзі — ремонт покриття до Козельщини, Лохвиці й Гадяча.

Зараз ви читаєте новину «"Траса до Лохвиці найгірша в області"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі