четвер, 21 серпня 2008 20:18

Теплу куртку можна купити вдвічі дешевше

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Продавець  Світлана Ковальова допомагає покупцю В’ячеславу Белею застебнути турецьку куртку з телячої шкіри за 1100 гривень. У сезон вона коштуватиме 1,4 тисячі гривень
Продавець Світлана Ковальова допомагає покупцю В’ячеславу Белею застебнути турецьку куртку з телячої шкіри за 1100 гривень. У сезон вона коштуватиме 1,4 тисячі гривень

"А у вас можна курточку гривень за 50 купити? — запитує у продавця осіннього та зимового одягу на Центральному ринку Полтави 45-річна Лідія Кравченко з міста Гадяч. — Нам шось попроще — хоч би якусь плащовку".

— Та я вам зараз кожанку за таку ціну знайду, — відповідає продавець і виносить чорну шкіряну куртку. Дівчина приміряє. Мати торгується з продавцем, домовляються забрати річ за 45 гривень.

— Це вам, жіночко, пощастило. Восени в мене така 150–200 гривень стоїтиме, — каже продавець. — У мене їх з десяток лишилося з минулої осені, майже всі по одному розміру. А подібні з нової колекції продаватиму за 500–600 гривень.

Жіночий та чоловічий одяг жінка розпродує майже за півціни. Жіночі шкіряні піджаки — 150–200 грн. Восени вони коштуватимуть до 700. Чоловічі куртки з телячої шкіри — від 500 до 3 тис. грн. Дублянки напівнатуральні — 400–500, у сезон вони на 200–400 грн дорожчі. Натуральні продають за 1,2–1,3 тис. грн. Узимку такі будуть за 1,6–1,7 тис.

— Та вже через два тижні на все ціни підскочать. А зараз і нову колекцію продаємо за старими цінами, — додає Кравченко.

У магазині "Світ шкіри та хутра" у Полтаві до кінця літа шкіряні куртки та дублянки продають зі знижками 10–50%.

— Шуби з хутра норки та бобра ми за зниженими цінами почали продавати ще з травня. Зараз їх уже немає в продажу, — розповідає продавець Тетяна. — У несезон беруть або економні люди, або іноземці — росіяни, американці, італійці. У них такий одяг набагато дорожчий. А в нас можна взяти майже за безцінь.

Коротка шкіряна куртка червоного кольору із капюшоном зі шкіри єнота коштує 900 грн, у сезон її ціна — 1,6–2 тис. грн. Жіноча коричнева дублянка зі шкіри кози таскани — 1,5 тис. Раніше вона була удвічі дорожчою.

У несезон купують або економні люди, або іноземці

У взуттєвому магазині торгового дому ЦУМ розпродують колекцію жіночого взуття минулої осені. Шкіряні чоботи салатового кольору з 500 знизилися до 350 грн, стрейчеві тигрового забарвлення — із 200 до 140 .

Путівки на гірськолижні курорти починають купувати влітку — нині вони на 10–20% дешевші. Поїздку у Польщу чи Словаччину на 10 днів можна замовити за 2,1–2,8 тис. грн, до Швейцарії — за 10–15 тис., на Кавказ — за тисячу гривень.

— Зараз багато хто їде до гори Ельбрус на Кавказі. Там можна покататися на льодниках, а в Хорватії чи Чорногорії — помилуватися гірськими озерами й морем, — розповідає директор полтавської туристичної агенції "Алсіта Тревел 2006" Олег Таран.

Попитом такі путівки починають користуватися з початку зими. Тоді їх вартість підвищується.

Зимові шини для машин на Полтавську станцію технічного обслуговування завезли на початку серпня. Нині вони коштують від 260 до 2 тис. грн. Восени їх ціна підвищиться на 15%.

— Приміром, шини для ВАЗів чи "ланосу" зараз можна взяти за 260 гривень, а через кілька тижнів, може, вже й за 290–300, — каже провідний консультант з оптових продажів фірми "Полтава-авто" Олександр Попов. — Зараз починають брати шини і запасний комплект дисків. Лежать собі у гаражі, а як настане пора — "перевзувають" свої машини.

Зараз ви читаєте новину «Теплу куртку можна купити вдвічі дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі