четвер, 22 травня 2008 21:41

Телефон та Інтернет встановлюють одночасно

  * За кожен наступний додатково використаний мегабайт поза передоплатою беруть 10 коп.
* За кожен наступний додатково використаний мегабайт поза передоплатою беруть 10 коп.

Із 15 травня по 30 червня "Укртелеком" проводить акцію одночасного встановлення телефону та Інтернету. За установку телефону беруть 160 грн, а Інтернету — 1 грн.

— По номеру стаціонарного телефону дивимося, чи є в нас вільні порти (спеціальні пристрої для з"єднання з мережею. — "ГПУ") для підключення квартири в цьому районі, — говорить старший інтернет-групи "Укртелекому" в Полтаві Олена Сіренко. — Зараз іде розширення в селі Дублянщина.

"Укртелеком" протягом тижня підключає до Інтернету квартири полтавців та мешканців приміських сіл. Для цього потрібен комп"ютер, стаціонарний телефон і пристрій модем, який їх з"єднує. Вартість модему — 90–300 грн. Із викликом майстра додому підключення коштуватиме 240 грн. Самостійне підключення обійдеться в 120 грн.

— Я до "Укртелекому" підключився торік восени. Мережу налаштовував товариш, — розповідає 21-річний Дмитро Маричев із Дублянщини.  — Користуюся безлімітним тарифом "Ого!". За місяць плачу 80 гривень. Швидкість нормальна, але іноді він глючить і довго загружає сторінки.

Нині популярна локальна комп"ютерна мережа. Вона об"єднує кілька мікрорайонів міста. В мережі можна обмінюватися фільмами, файлами, грати в ігри. До неї підключаються через провайдерів "Поіск", "Сателіт", "Оптінет", "Галанет", "Ріанет". Усі пропонують безлімітні пакети — можна "качати" необмежену кількість інформації. Вона тарифікується в залежності від швидкості передачі даних. Чим нижча — тим дешевший тариф.

— Для підключення треба купити два конектори та спеціальний кабель і вивести його до щитка кабельного телебачення на площадці у під"їзді, — розповідає телефонний оператор "Поіска" Світлана. — Наш майстер підключить протягом п"яти днів. Це коштує 25 гривень.

У Глобиному діє швидкісний Інтернет "Ого!" від "Укртелекому". Його швидкість від 100 кбіт/с., ціна — від 80 грн. "Ого!" для сільських жителів поки що недоступний — його дія залежить від кілометражу. Цей вид Інтернету обслуговує 128 портів. Вільних немає.

— Ми підключилися до Інтернету два роки тому. Спочатку користувалися карткою "С-НЕТ". Одна коштує 25 гривень. За місяць купували їх чотири-п"ять. Тоді перейшли на тариф "Необмежений цілодобовий" — платимо 63 гривні щомісяця, — розповідає бухгалтер із села Великі Кринки Глобинського району Любов Вертебна, 37 років. — Увечері швидкість зменшується. Зв"язок часто переривається.

У Глобинському районі до Інтернету підключено 210 абонентів. Діють тарифи "Необмежений цілодобовий", "Необмежений нічний" — 30 грн/місяць, "Посекундний" — 1,8 грн/год.

— Для тих, хто рідко користується Інтернетом, вигідніше брати "Посекундний" пакет, хто цілодобово просиджує в мережі — "Необмежений цілодобовий", — радить 46-річна Любов Хвостенко з Глобинського відділення "Укртелекому". — Під час користування Інтернетом телефонна лінія зайнята.

— У нас родичі живуть у Литві. Переписуємося з ними через електронну пошту. Не треба чекати листа два тижні. Обмінюємося фотографіями. Тільки швидкість слабка, — каже домогосподарка з Великих Кринок Наталія Похил.

Зараз ви читаєте новину «Телефон та Інтернет встановлюють одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі