вівторок, 20 травня 2008 15:34

Тетяна Розсоха 23 роки була директором школи

Минулої неділі поховали жительку села Лівенське Новосанжарського району 48-річну Тетяну Розсоху. У сусідній Маячці вона 23 роки працювала директором школи, була відмінником освіти.

Три роки тому в жінки виявили онкозахворювання, зробили операцiю. Кiлька разiв проводили сеанси хiмiчної терапiї. Два роки тому на святi останнього дзвоника вона була присутня, але не як директор — її привезли до школи. Тетяні Петрівні було важко стояти на ногах. Пiсля лікування продовжувала керувати школою. На початку квiтня 2008-го вона ще зверталася до районної влади, аби та посприяла спиляти старi дерева на шкiльному подвiр"ї. А за кiлька днiв жінці стало зле. Знову поїхала в обласну лiкарню, але її не госпiталiзували. Вiдчуваючи, що вже не підведеться з ліжка, запросила сiльського голову Маячки Таїсiю П"явку та директора мiсцевого агроформування Вiктора Тищенка. Просила органiзувати похорон. Указала  мiсце, де її мали поховати.

48-річний чоловік Тетяни Петрiвни Валерій Розсоха викладає трудове навчання у школі в Маячці. Старша донька 22-річна Лілія, як і мати, учитель української мови та літератури, працювала у  школi разом із Тетяною Петрівною. Коли вийшла заміж, переїхала на Днiпропетровщину. Нині розлучена. Учителі з Маячки кличуть її назад — викладати предмет замість матері. Молодша донька Iнна, 16 років, — десятикласниця Маячкiвської школи. Документ про освiту наступного року їй мала вручати мати-директорка.

Останню волю Тетяни Розсохи виконали: траурна процесiя пішою ходою з двору рушила спочатку не на цвинтар, а в школу в сусiдню Маячку за 4 км. Біля школи приспустили державний прапор. Спинилися. Довго лунав шкiльний дзвоник. Поховали жінку в рідному селі Лівенське.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Розсоха 23 роки була директором школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі