четвер, 18 вересня 2008 20:33

Тарифи на комунальні послуги не зростатимуть

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Мер Полтави Андрій Матковський: ”Проблем із подачею тепла в місті не буде. Готовність практично стовідсоткова”
Мер Полтави Андрій Матковський: ”Проблем із подачею тепла в місті не буде. Готовність практично стовідсоткова”

Полтава готова до опалювального сезону. Міський голова 44-річний Андрій Матковський говорить, що найпроблемнішими питаннями нині є перенесення автостанції з центру міста на околицю, санітарний стан Центрального ринку, підвезення жителів приміських сіл до обласного центру.

Чи зростатимуть тарифи в новому опалювальному сезоні?

— У Полтаві теплоенерго та водоканал є власністю області. Впливати на формування тарифів міська влада не може. Цього літа сесія облради збільшила тарифи на воду та тепло. Сьогодні питання про підвищення тарифів не стоїть. Вони відповідають цінам енергоносіїв на ринку. Ми більше зорієнтовані на контроль якості комунальних послуг.

Полтава готова до опалювального сезону?

— Проблем із подачею тепла в місті не буде. Готовність практично стовідсоткова. Є серйозна проблема із ЖЕДом "Будівельник". 51 багатоповерхівка цього ЖЕДу не має визначеного статусу. На нашу думку, це власність області. Через те, що будинки нічиї, страждає близько п"яти тисяч полтавців. Аби підготувати ці будинки для опалювального сезону, треба близько 10 мільйонів гривень. Місто готове дати частину коштів, якщо багатоповерхівки передадуть у нашу комунальну власність.

Коли перенесуть автостанцію з вулиці Шевченка та зупинки автобусів з центру міста?

— Автостанції в центрі Полтави бути не повинно. Хочемо, щоб автобуси, які приїжджають у місто з області та Кременчука включно, зупинялися на межі міста. Готові для цього виділити земельну ділянку в районі траси Київ–Харків, колишнього заводу "Знамя". Там можна збудувати сучасний автовокзал. Місто забезпечить підвезення до нього людей. Усе залежить від співпраці області й міста. Якщо за два-три роки питання переносу автостанції не вирішиться, заборонимо в"їзд автобусів у Полтаву. Жителі вулиці Шевченка не мають страждати від антисанітарії, яка виникає через транспорт.

Міліція не має довіри серед населення

Чи закриють Центральний ринок через антисанітарію?

— Ситуація з погіршенням санітарного стану Центрального ринку виникла не в один місяць. На мою думку, тут ідеться про чиїсь політичні ігри або підприємницькі інтереси. Міська рада готова була в суді відстоювати інтереси підприємців. Облспоживкооперація звернулася до суду, і він наклав заборону на закриття ринку. Звісно, санітарний стан ринку, якість обслуговування потрібно покращувати. Для цього повинна бути співпраця міської, обласної влад, власника ринку.

Яких збитків завдали місту крадії алюмінієвих котушок із ліфтів багатоповерхівок?

— Одна така котушка коштує 600–700 гривень. 20 ліфтів за 10 днів були пограбовані в денний час. Це говорить про обличчя нашої міліції. Вона не має довіри серед населення та не може оперативно вирішувати такі ситуації. Усі ліфти ми відновили. Встановлюємо на шахти ліфтів замки.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на комунальні послуги не зростатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі