понеділок, 06 лютого 2012 05:15

Студентам-платникам пропонують держзамовлення

— Кажуть, на держзамовленні з'явилися вільні місця, — розповідає 20-річна Ірина Глазкова, студентка Полтавського педагогічного університету. — Пару моїх подруг вчаться на контракті. Переводитися не збираються, бо невигідно. Збережуть кілька тисяч, але тоді доведеться три роки відпрацьовувати у школі.

Вчитися контрактникам безплатно пропонують у всіх вузах Полтави. Щоб перейти на державну форму навчання, студенти з батьками подають довідку про доходи. Комісія враховує середній бал успішності студента.

— Вакантні місця з'являються, коли відраховують за неуспішність чи студенти не хочуть вчитися, — говорить Наталія Мустафаєва, начальник студентського відділу кадрів Полтавського педагогічного університету.

Контрактники платять за рік у педагогічному університеті близько

6—7 тис. грн.

— Є студенти, які відмовляються переходити на безплатне, — продовжує Наталія Мустафаєва. — Вчаться на трійки, розуміють, на п'ятий курс по рейтингу не попадуть.

Зараз ви читаєте новину «Студентам-платникам пропонують держзамовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі