понеділок, 27 серпня 2012 05:45

Старі лічильники ставити не можна

— "Полтаваобленерго" заставило новий електронний лічильник установить, — розповідає полтавець 56-річний Валерій Васильович, прізвища не називає. У селі Сапожине Полтавського району перевіряє електролічильника на стіні будинку. — Збудував времянку. Захотів провести електрику, щоб зайнятися будівництвом великого дому. Знайомий подарував простого лічильника. Але в обленерго сказали, що такі ставити заборонено. Маю купити нового зразка й самотужки його встановити.

Валерій Васильович вмикає тумблер пристрою.

— Купив його за 180 гривень. При встановленні читав статті в інтернеті, совітувався з друзями. Самотужки зробив заземлення. Після цього перечислив обленерго 150 гривень, щоб мені поставили на лічильника пломбу.

Енергетики говорять, такі прилади в новобудову мають купити, встановити й підключити їхні працівники.

— Ці роботи виконуємо ми. Їх вартість оплачує забудовник, — розказує Ірина Бабенко з"Полтаваобленерго". — Якщо наші співробітники ставитимуть інші вимоги, треба скаржитися керівництву.

Старі пристрої ставити не можна, бо вони вилучені з Державного реєстру засобів вимірювальної техніки.

— Нові лічильники дозволяють одночасно вмикати у розетку кілька потужних побутових приладів. Також у них є захист від втручання, якщо людина захоче зменшити показники використаної електроенергії, — додає Бабенко.

Зараз ви читаєте новину «Старі лічильники ставити не можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі