четвер, 03 березня 2011 18:34

Сміття з контейнерів розвантажують уручну

Лохвицька міськрада закупила контейнери для сміття і планує встановити їх у місті. Для вивантаження непотребу потрібна спеціальна машина, якої не придбали.

Торік міська рада прийняла програму встановлення контейнерів, виділивши на них кошти. Сміття лохвичани мають вкидати в машину, яка їздить за графіком, або відвозити на звалище самостійно. У центрі, де багатоквартирні будинки, сміттєвоз зупиняється чотири рази на тиждень. У приватному секторі на околицях — раз. Зазвичай у незручний час — із 6.00 до 7.00, о 20.00 або вдень, коли всі на роботі. Люди зносять пакети до урн на вулицях, де сміття розтягують собаки. Інші вивозять непотріб на стихійні звалища, у найближчі від домівки чагарі або лісосмуги.

— Контейнери вже є й готові до експлуатації. Але спецмашини для них немає, — пояснює мер 36-річний В'ячеслав Демчук. — У цьому винен точно не нинішній склад міськради.

Кошти на машину торік міськрада одержала з обласного екологічного фонду. Але їх не використали й повернули назад.

Поки що робітники будуть змушені вручну вивантажувати вміст контейнерів до кузова сміттєвоза. Перший контейнер для сміття встановили біля міської ради.

Зараз ви читаєте новину «Сміття з контейнерів розвантажують уручну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі