четвер, 18 грудня 2008 16:01

Сім"я Рикунів отруїлася газом

У неділю 38-річний Володимир та 35-річна Надія Рикуни, двоє їхніх дітей — Владислав, 13 років, та Микита,1 рік, вчаділи у власному будинку в селі Бричківка Полтавського району. Родина загинула через несправність автоматики газового котла.

— Горюємо та плачемо всім селом, — каже працівниця Бричківської сільської ради. Просить її не називати. — Родичі Наді й Володі дзвонили зранку обом на мобілки. Вони не відповідали. Через це дуже сполошилися.

До будинку Рикунів побігла сестра Надії. Стукала у двері, але ніхто не відчинив. Жінка згадує, зі щілини дверей почула запах газу. Оббігла кругом хати. В одному з вікон побачила 13-річного Владислава, який лежав біля газового котла. Із сусідами відчинили двері.

— Чоловік і жінка з молодшим сином були мертві в ліжку, — розповідає Світлана Наталенко з Головного управління МНС області. — Старший хлопчик був біля котла. Імовірно, він почув запах газу та пішов до нього. Поряд із котлом зомлів.

У будинку Рикунів установлено два котли. Один з них працював від електрики. Родичі загиблих кажуть, через перебої з електрикою новий котел ввімкнути не могли. Почали грітися старим газовим.

Рикуни жили в Бричківці від народження. Одружилися 14 років тому. Будинок Володимир отримав як молодий спеціаліст. Працював головним агрономом у місцевому господарстві "Ювілейне". Надія викладала в сільській школі хімію та біологію.

— Родина дуже хороша. Батько Володі шанований у селі чоловік, — розповідає односельчанка. — Раніше був директором "Ювілейного". Зараз на пенсії. Надіїн тато — заслужений комбайнер. Володя такий добряк був. Не мине людину в біді. Надя теж хазяйновита, хороша жіночка.

Зі слів працівниці сільради, того ж дня тіла чотирьох загиблих забрали на експертизу в Полтаву для встановлення причини смерті. Поховали Рикунів 16 грудня на сільському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я Рикунів отруїлася газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі