понеділок, 23 червня 2008 18:16

Сільські депутати проти створення парку

Два роки вирішують питання щодо створення Національного природного парку "Нижньосульський". Він охопить землі Чорнобаївського району Черкащини, частину Семенівського, Оржицького та Глобинського районів області.

На Глобинщині планували охопити територію сіл Святилівка, Пронозівка та Бугаївка. Тут є природні нерестовища риби, гарна місцевість.

— Проектанти хочуть розбити парк на чотири зони: заповідну — де працюватимуть тільки науковці, регульованої рекреації — для туристичного маршруту, стаціонарної рекреації — де побудують готелі й кемпінги, та господарську зону. У ній мають зберегти сінокоси, пасовища для худоби та місця для ловлі риби, — розповідає голова Глобинської райради Олександр Яковенко, 49 років. — Та проектанти ще й самі плутаються із розміщенням зон. Парк охопить майже 23 тисячі гектарів.

Фінансуватимуть парк із держбюджету. За рік він потребуватиме 6 млн грн. Планували, що цю заповідну зону обслуговуватимуть 150 осіб персоналу. Нині зупинилися на 60–70.

— Пронозівські й бугаївські депутати відмовляються від того, щоб через їхні села проходила територія парку. Святилівські погоджуються на те, щоб охопити лише одну частину межі мосту, а іншу сторону водосховища, островів та прибережної зони не чіпати, — продовжує  Яковенко. — Люди бояться, що доступ до риболовлі перекриють. Не секрет, що це рибні краї. До райради за погодженням проектанти не зверталися. Питання створення парку досі відкрите.

Зараз ви читаєте новину «Сільські депутати проти створення парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі