пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:10

Селяни не дали розібрати будинок культури

24 вересня підприємець із Лубен Григорій Бойко викупив недобудований клуб у селі Манжелія Глобинського району. Троє його робітників 6 жовтня приїхали розбирати будівлю. Майже сотня обурених селян їх прогнали.

— Його продали на будматеріали за 190 тисяч гривень. Нас не попередили, — каже сільський голова Антоніна Гаркавенко, 43 роки. — З продажу територіальна громада нічого не має. А нам потрібен транспорт. Село віддалене на 40 кілометрів від райцентру. Раз на день ходить автобус, а машина швидкої допомоги розвалена.

Двоповерховий клуб у центрі села будують 12 років. У чотирьох кімнатах розмістилася телестудія, є комп"ютери. Нині там займаються діти. Будівля належала місцевій агрофірмі "Манжелія".

— Клуб не функціонував. Його продали через борги перед Пенсійним фондом. Якби агрофірма їх не сплатила, її працівникам не нарахували б трудового стажу, — пояснює Максим Чигринець із Глобинського управління юстиції.

Селяни хочуть повернути клуб. Вони порушують питання законності його продажу.

— Агрофірма й сільраді заборгувала півмільйона. Люди возмущаються, що в центрі села залишаться руїни. Там триметровий котлован. А рядом школа, туди діти можуть падать, — додає Гаркавенко.

Зараз ви читаєте новину «Селяни не дали розібрати будинок культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі