пʼятниця, 13 червня 2008 18:56

Селу Гільці не дають обіцяну премію в 140 тисяч гривень

Уже два роки село Гільці Чорнухинського району не може отримати 140 тис. грн премії. Гроші воно виграло у 2006-му на всеукраїнському конкурсі "Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку".

— Я випадково побачив оголошення про конкурс у газеті, — розповідає голова сільради Юрій Козленко. — Вийшов на Київ. Якраз у нас були нормальні показники по порядку та благоустрою села. У 2006 році ми відкрили Троїцьку церкву. На її будівництво пішло п"ять мільйонів гривень. Дороги відремонтували на триста тисяч за рахунок спонсорів. Чотири роки активно займаємося благоустроєм села. За результатами всеукраїнського конкурсу зайняли перше місце у своїй категорії. Розпорядженням тодішнього прем"єр-міністра Віктора Януковича була визначена премія в 140 тисяч гривень. Її немає й досі.

Юрій Васильович уже два роки намагається отримати премію для села.

— Почав оббивати пороги. Вийшов на голів облради й облдержадміністрації. Підключав депутатів. Валерій Асадчев пообіцяв цю помилку виправити. Каже, для бюджету це не гроші. А скинуть на село їх ніяк, бо різні бюджети. Але можна перерахувати на школу через обласну програму "Реконструкція шкіл".

Депутати обласної ради на передостанній сесії не підтримали пропозицію про виділення коштів.

— Хіба обласні депутати проти благоустрою? Ми старалися. А цього року навіть заявку не подавали, — ділиться Козленко.

Тепер розпорядження голови облдержадміністрації повинна затвердити облрада.

— Дитсадочок як для села в нас у нормальному вигляді. Хочемо ще збудувати ігровий майданчик, поставити новий паркан, — ділиться планами сільський голова. — У школі б поставили євровікна та євродвері. Поміняли б котли на економічні, бо там стоять "качееми". Їм по 25 років: ставили, коли газ був по три копійки. А тепер він дорогий.

У Міністерстві житлово-комунального господарства пообіцяли за місяць розібратися в ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Селу Гільці не дають обіцяну премію в 140 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі