четвер, 20 серпня 2009 18:59

Секретар суду привласнив квартиру покійника

Миргородські міліціонери в Києві затримали місцевого юриста 25-річного Євгена. Він був у розшуку близько року. До цього працював секретарем Миргородського суду.

Після двох років роботи в суді Євген влаштувався начальником абонентського відділу у "Миргородводоканалі". Мав доступ до інформації про самотніх пенсіонерів, що померли. Улітку 2008-го звільнився за власним бажанням.

— У червні минулого року цей чоловік заволодів квартирою на вулиці Гоголя, 84. Після смерті власника виждав шість місяців. Як правонаслідник ніхто не об"явився, — розповідає 39-річний Олександр Заїка із міськрайоного відділу міліції. — Він підготував постанову суду, рішення сесії міської ради про право власності на помешкання.

Торік восени звернувся в Бюро технічної інвентаризації (БТІ) для оформлення документів.

— За квартирою числився борг 2 тисячі гривень. Прийшли із "Комунтеплоенерго" дізнатися, хто власник, — пригадує інженер-реєстратор БТІ Любов Бойко, 53 роки. — Я пояснила, що згідно з рішенням суду власником є такий-то. Потім зателефонували в суд і були шоковані. Виявилося, що суд по цій квартирі рішення не приймав.

Подейкують, під фальшивим рішенням Миргородського суду стояв підпис судді Олександра Городівського і мало воно мокру печатку суду. Це рішення визнали недійсним. Жителі будинку говорять, що безгоспну квартиру оформили на територіальну громаду міста. А в грудні минулого року її приватизували і значиться вона за тестем Городівського.

Місцезнаходження встановили за СМС-повідомленням

— У суді працюю із вересня 2006 року. Євгена знав. Якщо під фальшивим рішенням мій підпис, то можу припустити, що він підроблений. Квартиру я законно отримав згідно з рішенням сесії міської ради, — пояснює суддя Олександр Городівський, 29 років.

Під час обшуку в квартирі батьків Євгена виявили чисті бланки судів Києва, Львова, Донецька із мокрими печатками.

Його місцезнаходження встановили за надісланим СМС-повідомленням батькам. Міліціонери в Інтернеті знайшли фірму — агентство нерухомості, з якого відправляли СМС. Євген там працював.

Квартира коштує 170 тис. грн. Якщо провину доведуть, за заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах чоловікові загрожує позбавлення волі на п"ять років.

Зараз ви читаєте новину «Секретар суду привласнив квартиру покійника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі