четвер, 11 грудня 2008 14:30

Робітникам заборгували 30 мільйонів гривень зарплатні

1 грудня заборгованість із заробітної плати в області сягнула 30 мільйонів гривень

70% боргу мають економічно активні підприємства Полтавщини, 14% — господарства агропромислового комплексу, 6,2% — будівельні організації.

— Невиплата зарплат працівникам спричиняє заборгованість із виплат до Пенсійного фонду в області, що в свою чергу може негативно позначитися на виплаті пенсій, — зазначає голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, 55 років.

Найгірший стан із виплати зарплат у Полтаві і Кременчуці. Зокрема у Крюківському районі. А також у місті Лубнах, Лохвицькому, Гребінківському, Зіньківському, Карлівському, Пирятинському, Машівському, Полтавському, Миргородському, Чутівському районах.

1 листопада борг із виплати зарплат в області сягав 8,9 млн грн.

— На Полтавщині є керівники підприємств, які світову економічну кризу використовують на власну користь. Вони дозволяють собі не виплачувати зарплату. Аргументують дії подіями у світі, до яких більшість не мають жодного відношення, адже ринки збуту їхньої продукції чи сфера діяльності обмежується кордонами України, — повідомляє заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко, 51 рік.

Окремі керівники мають прибутки, але грошей працівникам не платять.

— У першу чергу вирішують виробничі проблеми, — зауважує Надія Семенівна. — Приміром, на кременчуцьке підприємство "Україна-Промресурс" за вересень-жовтень 2008 року надійшло 24,8 мільйона гривень. Із них на виплату зарплатні використали 780,9 тисячі. 1 листопада підприємство заборгувало працівникам 883,7 тисячі гривень зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Робітникам заборгували 30 мільйонів гривень зарплатні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі