четвер, 31 березня 2011 18:58

Споживспілка розпродує майно селян

Пайовики споживчої кооперації Миргородського району створили комісію із перевірки діяльності районної споживспілки. Кажуть, керівники майно розпродують, а кошти кладуть у кишеню. Частину людей без їхньої згоди викреслили із пайовиків. Райспоживспілка нараховує близько 1 тис. власників паїв.

— Люди дуже незадоволені тим, як їхні майнові паї використовують. У Малих Сорочинцях був в оренді магазин. Хочуть його продати за 70 тисяч. А він на рік чистого прибутку власнику давав більше як 100 тисяч гривень. Хто буде продавати курку, що несе золоті яйця, якщо не має власної зацікавленості, — пояснює Борис Швець, пайовик споживспілки, член комісії з перевірки її діяльності.

У споживспілці були переважно селяни. За їхні кошти будували майновий комплекс. Люди кажуть, що розпродують їхнє майно. Більшість погоджується вийти з пайовиків, якщо їм заплатять 500–700 грн. Керівництво коштів не дає.

— Я запропонував, якщо не можете віддати гроші, то звільніть людей від містового, — говорить Швець.

— Прийшла у споживспілку 2006 року. На той час лише боргів поставщикам було близько 900 тисяч гривень. Усі порозбігалися. Ми набрали нове правління, потихеньку почали гасити борги. На сьогодні борги погасили, — пояснює Галина Кандиба, голова правління райспоживспілки. — Людей із членів споживспілки ніхто не викреслював. Згідно з рішенням, 2000 року кожному пайовику потрібно було сплатити за свою частку 200 гривень. Хто не заплатив, той автоматично вибув. Магазин у Малих Сорочинцях не продається. Якщо й продаватиметься, то через аукціон.

Зараз ви читаєте новину «Споживспілка розпродує майно селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі