четвер, 14 серпня 2008 17:19

Поляки виступлять на фестивалі в Пирятині

17 серпня в Пирятині на майдані Незалежності вперше відбудеться фестиваль "Польсько-української культури".

— У листопаді минулого року ми з поляками підписали угоду, яка передбачала організацію фестивалю, — розповідає Пирятинський районний голова Олексій Рябоконь. — Поляки гостюватимуть у нас чотири дні. За цей час встигнуть виступити і на Сорочинському ярмарку. Останнього дня поїдуть на екскурсію до Києва.

Спеціально до заходу підготують та прикрасять сцену. Повісять українсько-польський прапор. Перед початком фестивалю відбудеться хода від Пирятинського будинку культури до майдану. На сцені виступатимуть польські народні колективи пісні і танцю "Леліва" та "Мерітум", колективи з Пирятина, Лубен та сіл пирятинського району.

— Мені хотілося б провести захід на Співочому полі в Березовій Рудці на Пирятинщині, — продовжує. — Але вирішили, що Рудка славна фестивалем "Осіннє золото", і перекривати його іншим було б некоректно. А в Пирятині щорічного фестивалю ще немає.

Фестиваль "Польсько-української культури" розпочнеться о 17.00. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Поляки виступлять на фестивалі в Пирятині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі