вівторок, 09 вересня 2008 19:10

Полтавець Роман Скок став студпрезидентом України

Із 28 по 30 серпня на мисі Тарханкут у селі Оленівка в Криму відбувся 10-й фестиваль "Студентська республіка". Під час нього представники більшості вищих навчальних закладів країни обирали нового студентського президента України та 10 депутатів до студентського парламенту.

Молодь три дні жила в наметовому містечку. Студенти створили чотири партії, представники трьох із яких потрапили до студпарламенту.

До фестивалю полтавці готувалися завчасно. Зробили агітаційні листівки та фотографії. Деякі фірми надали спонсорську допомогу. "Полтавапиво" вручила 72 л пива, а "Ваша аптека" подарувала блок презервативів.

— По закону президента з кожного регіону мали обирати 10 чоловік. Ми домоглися, щоб участь у голосуванні брали всі присутні, а це близько тисячі чоловік. За мене проголосувала більшість, — розповідає четвертокурсник агрономічного факультету Полтавської державної аграрної академії Роман Скок, 20 років. — Щоб перемогти, брали всіх хорошим настроєм. Моє прізвище Скок, тому агітаційки були веселими: "Голосуйте за Скока!", "Скока хочешь, Скока нада!", "Скока я зарезал, Скока перерезал". Лише ми взяли в містечко музику. І протягом дня всіх розважали.

У десятку депутатів до парламенту, виконавчого органу студсамоврядування, потрапила Тетяна Бардіна з Полтавської аграрної академії. Студент цього ж вузу Олександр Вернигора посів друге місце у конкурсі "Містер студреспубліка" та отримав звання "Містер Казанова".

Студпрезидента обирають на рік. Головним його завданням є забезпечення і захист прав та інтересів студентів, сприяння їхній навчальній, науковій та творчій діяльності. На фестивалі було представлено 25 регіонів. Від Полтави їздило 50 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Полтавець Роман Скок став студпрезидентом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі