четвер, 28 січня 2010 18:01

Полтавців стане на 50 тисяч більше

2031 року, за прогнозами фахівців, полтавців побільшає до 350 тис. Зараз жителів близько 300 тис. Кількість населення зросте за рахунок приєднання до Полтави приміських сіл.

У межах міста із часом опиняться села Івонченці, почасти Тахтаулове, Гожули. Тахтаулівці торік збирали підписи проти приєднання.

Обласний центр розбудовуватимуть за Генеральним планом, затвердженим міською владою 2006-го.


Найсуттєвіше зміниться мікрорайон Левада. На болотах зведуть Леваду-2. Її розташують на місцевості Шпортівка, обмеженій просп. Вавілова, вул. Південною і трасою Київ–Харків.

Там хочуть збудувати критий гірськолижний спуск вартістю 50 млн євро і перший у Полтаві аквапарк площею 6 га. Спуск буде завдовжки 400 м, працюватиме цілий рік. Спорудити його планують до 2011-го. Проте досі роботи не розпочали.

На третину проект профінансує "Полтавська торговельно-фінансова компанія", що є власником магазинів побутової техніки "Піраміда" й "Відео-тема", торговельного центру "Конкорд". Є плани також звести в цьому мікрорайоні елітну багатоповерхівку й готельний комплекс. Їх спорудить ізраїльська компанія. Поблизу новобудов хочуть розташувати торговельно-розважальний центр, будівельний гіпермаркет та парковку.

На болотах зведуть Леваду-2

— Роботи не розпочинаємо, бо досі не вдалося погодити надання земельної ділянки Терешківською сільською радою, — пояснює головний архітектор Полтави Вадим Вадімов.

Планують також забудувати території колишніх арт-складів. Там хочуть створити житловий масив.

На площі 65 га мають з"явитися житлові квартали з розвиненою інфраструктурою, торговельно-розважальний центр, кілька магазинів і офісів та зелена зона, яка сполучатиме центр міста з новим районом.

Проект забудови території арт-складів розробляли київське архітектурне бюро "Зотов і Ко" й майстерня "Максван" із Нідерландів. Українське архітектурне бюро знають за проектами Національного спортивного комплексу та "Мистецького Арсеналу" в Києві.

Окрім зведення міських районів, планують також комплексно перебудувати мікрорайони застарілого житлового фонду в Полтаві, а саме: перша ділянка — від зупинки "Панаса Мирного" до "Фурманова", ділянка — між зупинками "Четверта поліклініка"(нова) та "Мотель"; третя — приватний сектор за стадіоном "Ворскла"; четверта — район старої автостанції; п"ята ділянка обмежена вул. Лідова, Жовтневою, Куйбишева, Шевченка, Червоноармійською.

Зараз ви читаєте новину «Полтавців стане на 50 тисяч більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі