понеділок, 07 квітня 2008 18:36

Приміськими маршрутами тепер їздять приватні перевізники

Із 1 квітня на приміських маршрутах почали їздити приватні перевізники. Від АТП їздили "вольво" і ЛАЗи, які вміщали близько 70 пасажирів.

— "Полтавське автотранспортне підприємство N15327", яке до цього обслуговувало приміське сполучення, припинило надавати послуги через фінансові труднощі, — пояснює Олександр Білокінь з АТП-15327. — А спричинили їх невідповідність тарифів реальним затратам, невчасна і не в повній мірі компенсація із бюджету за перевезення пільгових категорій населення. Нині займаємося вирішенням проблем. Як тільки вдасться їх розв"язати, відновимо надання послуг.

На приміське сполучення приватники виставили "богдани" й "еталони". Максимально вони вміщають 45 пасажирів, Ціни на перевезення не змінилися — каже начальник відділу експлуатації "Полтаваавтотрансу" Світлана Мілокумова, 43 роки. — Немає ніяких нормативних підстав для цього.

Проте, приватні перевізники беруть, скільки вважають за потрібне. Наприклад, вартість проїзду від Полтави до Супрунівки офіційно має коштувати 96 коп. На практиці — 2 грн.

Зараз ви читаєте новину «Приміськими маршрутами тепер їздять приватні перевізники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі