пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

Підмітальна машина замінює дві бригади робітників

Тиждень тому для прибирання вулиць Полтави купили підмітальну швейцарську установку "Сканія". Коштує вона 575 тис. грн. За хвилину ця машина прибирає 1,5 т сміття.

— Тепер ми прибираємо мікрорайон Левада за два дні, а раніше бригада з десяти чоловік працювала цілий тиждень, — розповідає начальник Полтавської міської шляхоексплуатаційної дільниці Андрій Гахов.

"Сканія" виконує повний цикл прибирання сміття — підмітає, згрібає й вантажить його на самоскид. За кермо новинки сяде водій Іван Кислий, 61 рік.

— Десять років від"їздив на тракторі, а тепер руководство мені як старшому механізаторові довірило таку техніку, — радіє Кислий, який вже кілька днів вивчає інструкцію з експлуатації. — Воно імпортне, а значить — зроблене для людей. Нажав три кнопки — і все працює.

Зараз Кислий отримує 950 грн на місяць. Зарплату можуть підвищити, бо управління "Сканією" прирівнюється до роботи водія VI розряду. На кількість двірників поява техніки не вплине — двірники підмітають лише прибудинкові території.

Двигун "Сканії" спалює 4 л солярки на годину. Схожий, але менш потужний автомобіль, працював у Полтаві останні 8 років.

Зараз ви читаєте новину «Підмітальна машина замінює дві бригади робітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі