четвер, 30 жовтня 2008 15:02

Пенсіонери перечитують твори Леніна і Сталіна

У бібліотеках Кременчука зазначають: серед радянських творів пенсіонери найбільше перечитують збірки творів Леніна і Сталіна. Запитують ці книги й студенти та викладачі, яким потрібно порівняти історичні періоди.

— Творів Сталіна в нас було малувато. Так нам кременчужани позносили зі своїх домашніх бібліотек, — розповідає директор Центральної бібліотечної системи для дорослих Світлана Нужна. — Книги Леніна й Сталіна лежать у книгосховищах. Видаємо їх по запиту.

Кілька разів на рік у бібліотеках працює комісія зі списання. Наприклад, із книг Надії Крупської та більшовиків залишили по примірнику. Твори, що списують, здають на макулатуру.

— Це книжки Радянського Союзу — економіка, юридичні. Усе ж змінилося за роки незалежності. Адже вони займають по кілька стелажів, — пояснює Нужна.

П"ять років тому комісія списала в дев"яти дорослих бібліотеках Кременчука 74 тис. суспільно-політичних видань, що втратили інформаційне значення.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери перечитують твори Леніна і Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі