вівторок, 17 червня 2008 17:18

Пелагея Смілик торік святкувала золоте весілля

12 червня в селі Воронинці Оржицького району померла корінна жителька Пелагея Смілик, 81 рік.

— Хороша була жінка, добра, ні з ким не лаялася, — розповідає секретар Воронинцівської сільради Тамара Рева. — Усе життя працювала на землі, тримала господарство, допомагала онукам. Зараз у них господарство невелике, а раніше тримали птицю, корову, свиней.

Пелагея Смілик народилася 16 травня 1927-го у Воронинцях. Працювала в місцевому колгоспі ім. Кірова в рільничій ланці. Вирощувала цукрові буряки, кукурудзу.

— На початку війни, коли їй було років 15, Пелагею забрали в полон до Німеччини, — говорить Рева. — Вона стільки разів переховувалася, тікала, але її все одно знайшли й вивезли. Була там близько чотирьох років. Повернулася після визволення радянськими військами. Тоді багато жінок із нашого села забирали.

Смілик жила з чоловіком Миколою та сестрою Ганною. Микола Іларіонович працював на різних роботах у колгоспі. У них двоє дітей: Любов та Анатолій, онуки, правнук. Донька живе неподалік. Працює зі своїм чоловіком у сільському господарстві. Син живе в Києві. Торік 21 вересня на день села їх вітав із золотим весіллям сільський голова.

— У вільний час вона вишивала рушники, картини. Зображувала на них лебедів, квіти, дівчат, — згадує секретар.

Зараз ви читаєте новину «Пелагея Смілик торік святкувала золоте весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі