вівторок, 19 лютого 2008 17:11

Ольга Рейзнер виклала жар-птицю з кавунових зернят

У березні в школі Іванового Селища на Глобинщині відбудеться семінар для гуртківців шкіл району. Його проводитиме керівник місцевого гуртка флористики Ольга Рейзнер, 45 років.

Гурток створений 7 років тому, його відвідують 15 дівчат.

— Я тільки закінчила роботу "Білка" із червоної кукурудзи. Виконувала її три тижні. Зараз створюю картину "Кіт" із насіння кавуна, — каже Ольга Володимирівна. За фахом вона модельєр-закрійник. — Цю жар-птицю зробила за три дні. Її голова та крила викладені із восьми шарів кавунових зернят. Флористика стала моїм улюбленим заняттям ще з дитинства. На перших роботах були божі коровки та квіти.

Майстриня працює з насінням гарбуза, кукурудзи, кавуна та дині. Іноді використовує макові зерня.

Картини гуртківці чіпляють на стіни школи. Кожну четверту роботу автор може забрати додому.

— У цій справі без усидчивості та натхнення не можна. Буває, воно приходить навіть уночі. Тоді встаю і працюю, — розповідає жінка.

Перед початком роботи зернята висушують та знімають суху плівку, що утворилася.

— Тоді насінини "насаджую" на клей. Щоб мали гарний вигляд та краще трималися, покриваю їх меблевим лаком, — ділиться технологією виконання керівник гуртка. — Але існує одна проблема: хоч насіння і покрите лаком, але міль його точить. Тоді воно робиться пустим. Та все одно тримається міцно.

Картини гуртківці виконують на старих шкільних таблицях, обклеєних світлими шпалерами, або на платівках для програвача. Витрати мінімальні.

У роботах Ольги Рейзнер переважають птахи та квіти.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Рейзнер виклала жар-птицю з кавунових зернят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі