середа, 23 квітня 2008 17:45

Олексій Тонкошкур із 4 років грає на концертах та весіллях

Минулої суботи в будинку культури "Україна" Градизька Глобинського району відсвяткували 60-річчя заслуженого працівника культури України Олексія Тонкошкура, одночасно справили 30-річчя народного самодіяльного колективу "Два кольори" ім. Олександра Білаша, керівником якого є ювіляр.

Олексій Павлович з"явився на світ 8 січня. Свято організували у квітні, бо взимку заклад не опалювався.

Олексій Тонкошкур — молодший двоюрідний брат покійного композитора та поета Олександра Білаша. Різниця у віці між ними — 17 років. Батько ювіляра був гармоністом, мати співала в церковному хорі. Тонкошкур із 4 років грає на гармошці на концертах та весіллях, а з 7 — на баяні. Він — лауреат міжнародного конкурсу "Грай, гармонь!" у Первомайську, озвучував фільми "Вир" та "Женихи" на студії ім. Довженка.

Колектив "Два кольори" отримав у подарунок термос, кавоварку, DVD-програвач. Учасники самодіяльності подарували керівникові кольоровий телевізор "ЕлДжі". Краєзнавець Глобинщини Віталій Григор"єв вручив іменинникові книгу "Роде наш прекрасний", де в переліку видатних глобинців — ім"я Олексія Тонкошкура. Микола Кириченко із книгою "Я козачка твоя, Україно!" презентував диск із 32 піснями покійної дружини, співачки Раїси Опанасівни. Донька Олександра Білаша Олеся подарувала дядькові статуетку з чортом.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Тонкошкур із 4 років грає на концертах та весіллях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі