понеділок, 14 листопада 2011 00:00

Нарощують родючий шар ґруну

У Шишацькому районі сільськогосподарське підприємство "Агроекологія" вносить перегній у малородючі паї місцевих жителів.

— Понад Пслом є невеликі лани, що багато десятиліть піддавалися впливу вітрової та водної ерозії. На них майже нічого не росло, — пояснює керівник сільгосппідприємства "Агроекологія" Семен Антонець. — Ці бідні землі людям дали на паї. Ми їх узяли в оренду і вирішили наростити родючий шар ґрунту. Перегній вкладаємо у три шари. Трактор упоперек пагорба робить щілини в ґрунті. Таким чином волога піде в землю, а не утворюватиме на косогорах виярки і не вимиватиме перегній у річку.

Загалом на поля вже вивезли 56 тис. т органічних добрив. Кажуть, це найбільша кількість перегною, внесена на полях в області та Україні.

— По області до 150 тисяч гектарів малородючих земель, — говорить Семен Москаленко з обласного агропромислового управління. — Це ґрунти біля річок. Їх важко удобрити, бо вода вимиває добрива. Такими землями аграрники зазвичай не хочуть займатися.

Зараз ви читаєте новину «Нарощують родючий шар ґруну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі