пʼятниця, 11 липня 2008 16:30

На ярмарок до Курська повезли ковбасу, хліб і крупу

Делегація із селища Велика Багачка побувала в Російській Федерації на Коренському ярмарку. Запрошення на нього українці отримали від Большесолдатського району Курської області.

Большесолдатський та Великобагачанський райони — побратими з 2003 року. Співпрацю між ними налагодив колишній голова Великобагачанської райдержадміністрацї Віктор Іноземцев. Він родом із району-побратима Курщини.

Спочатку райони обмінювалися дитячими делегаціями. 2007-го на кобзарському святі у Великій Багачці підписали документ про побратимство.

До Курської області на ярмарок делегація райцентру приїздить утретє. Цьогоріч захід тривав із 26 по 30 червня. Українці були на ярмарку день. Їздили за власний рахунок.

На торжищі встановили стенд, де показували продукцію підприємств Великобагачанського району — м"ясо та ковбаси агрофірми "Україна", хлібобулочні вироби місцевого комбікормового заводу, розфасовані крупи підприємця Михайла Ігнатенка. Прикрасили стенд вишиваними роботами Олени Белень із села Суржки Великобагачанського району. Представили також туристичні маршрути регіону, фото місцевих пам"ятників, путівники.

До Курська з"їхалося майже тисяча підприємств та підприємців із Росії, України, Білорусі, Молдови, Узбекистану, Китаю, Німеччини, Франції, Польщі, Іспанії, Чехії та Словаччини.

Після закінчення заходу Великобагачанщину нагородили медаллю восьмого Курського Коренського ярмарку в номінації "Кращий район-побратим". Це перша ярмаркова нагорода для великобагачанської делегації.

Зараз ви читаєте новину «На ярмарок до Курська повезли ковбасу, хліб і крупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі