понеділок, 24 жовтня 2011 06:15

На ринок не йдуть покупці

— Коли нас із центру вигонили на задвірки, то обіцяли золоті гори. А проза життя інша. Люди сюди не йдуть, бо далеко. Виторгу ніякого, територія не облагороджена, — говорить підприємець ринку в селищі Шишаки Надія, 46 років.

Ринок у Шишаках перемістили на окраїну райцентру наприкінці літа. На центральній вулиці торговці заважали руху транспорту. Рішення про перенесення приймали на сесії.

— У законодавстві не написано, що голова селищної ради чи адміністрація повинні облаштовувати ринок, — пояснює Олександр Тутка, Шишацький селищний голова. — Підприємці створили ініціативну групу по організації роботи. Ми зі свого боку допомагатимемо благоустроїти територію. Навіть не дивлячись на те, що зараз відмінений ринковий збір і до бюджету Шишак торговці не перераховують жодної копійки. Раніше було близько 120 тисяч гривень надходжень. Освітлення обіцяли зробити — готуємо проект. Робимо автомийку. Підприємці хочуть, щоб селищна рада туди зробила асфальтовану дорогу. Але у нас таких коштів немає.

На ринку працюють майже 200 підприємців.

— Торгівлі немає не із-за того, що ринок змістили з центру, а через те, що в людей немає грошей, — додає селищний голова. — Вони не дурні. І в Харкові бувають, і в Полтаві. Хто поїде купувати в Шишаки, коли торговці ставлять такі націнки.

Зараз ви читаєте новину «На ринок не йдуть покупці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі