четвер, 03 квітня 2008 20:38

На радянські гроші Іван Шелесько купив коньяку та дорогої ковбаси

"Нам із дружиною Галиною дали по 996 гривень компенсацій за радянські вклади, — хвалиться пенсіонер із Погребів на Глобинщині Іван Шелесько. — Їздив за грошима в райцентр майже півтора місяця. Коли отримали, то так обрадувалися, що купили з жінкою коньяку та ковбаси".

Із середини лютого людям давали на руки від 996 до 930 грн через падіння курсу долара. Ощадбанк обіцяє невдовзі доплатити різницю, запевняє керівник прес-служби банку Ярослава Тітова.

У сільських філіях Ощадбанку вкладників до кінця березня лише реєстрували. Виплати проводили районні відділення. Із дня на день обіцяють розпочати виплати й по селах.

У відділеннях Ощадбанку області вкладників реєструють щоп"ятниці.

У головному відділенні банку в Полтаві по вул. Леніна вкладники, які прийшли вперше, записуються в чергу на отримання талонів. У них вказаний номер у черзі на реєстрацію. Доки дійде друга черга, потрібно щоп"ятниці з 7.00 приходити на перекличку.

Полтавка 67-річна Тамара Корольова показує список за 22 лютого. У ньому 165 осіб.

— Хто кілька разів не відмітився — викреслюємо, — говорить жінка. — Списки забираю додому.

По п"ятницях у відділенні видають талони на реєстрацію. За місяць — 400 штук. Стільком же людям тут виплачують щомісяця по 1 тис. грн. На талоні вказують число, коли потрібно з"явитися з ощадкнижкою, копіями 1–2, 11–15 сторінок паспорта та ідентифікаційного коду.

З понеділка по четвер виплачують гроші зареєстрованим вкладникам. Тих, кому нараховано гроші, заносять до списку. Таких 30 сторінок із переліком прізвищ, набраних на комп"ютері, лежать на столі у відділенні по вул. Леніна. Зареєстровані шукають себе в ньому.

Не хочуть, щоб знали, яка на виплати черга

— Немає, — зітхає полтавка Лариса Тарасенко.

По обіді в четвер, 27 березня, жінка шукає в списку своє прізвище. Вона зареєструвалася 15 лютого.

— Не нумерують, бо не хочуть, щоб знали, яка на виплати черга, — хитає головою.

Дві ощадкнижки лишилися Ларисі Тарасенко в спадок від батьків. Виплатять гроші по одній із них.

Зараз ви читаєте новину «На радянські гроші Іван Шелесько купив коньяку та дорогої ковбаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі