середа, 25 червня 2008 18:30

На Полтавщині насіяли буряків найбільше

Цьогоріч у регіоні цукровими буряками засіяли понад 60 тис. га землі. Це найбільше по Україні. Тому Полтавщина сумарно отримає 38 млн грн дотації — по 750 грн на гектар посівів.

— У нас працюють майже всі цукрові заводи. Зараз динамічно розвивається Лохвицький, який ще два роки тому стояв. Ми знайшли інвестора — міжнародна компанія "Райз" вдихнула в підприємство нове життя, зробила там реконструкцію, — розповідає губернатор Полтавщини Валерій Асадчев, 54 роки.

Цьогоріч у реконструкцію цукрового заводу компанія вклала 80 млн грн інвестицій і планує переробляти 10–11 тис. т буряку на добу. За сезон "Райз" має намір виробити 120–130 тис. т цукру. Його реалізуватимуть через власну дистриб"юторську мережу.

— У наступні два-три роки перероблятимемо 16–18 тисяч тонн буряку на добу. Самі вирощуватимемо буряк для свого заводу, — каже президент компанії Віталій Цехмістренко.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині насіяли буряків найбільше ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі