четвер, 09 липня 2009 21:29

Мотоциклом їздили по тросу на 15-метровій висоті

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Під час шоу каскадерів у Миргороді ”Джип Черокі” їде на двох колесах. На авто — каскадер Василь Шовченюк, за кермом — Орест Васкул
Під час шоу каскадерів у Миргороді ”Джип Черокі” їде на двох колесах. На авто — каскадер Василь Шовченюк, за кермом — Орест Васкул

У неділю біля каси стадіону "Старт" у Миргороді вишикувалася черга за квитками на виступ каскадерів із Івано-Франківська. Дійство затримують на 40 хв.

— Наша робота екстремальна. Якщо щось не розрахуєш, то будуть проблеми. Працюємо без страховки, — розповідає Василь Шовченюк, 20 років.

Каскадери зі своєю програмою побували в багатьох містах Західної України. Тепер організували тур на Південь. Працюють на чотирьох легковиках, двох мотоциклах і бігфуті "Каркілле". Власником та директором театру є 35-річний Орест Васкул. Він майстер спорту міжнародного класу. У 18 років влаштувався на роботу в групу професійних каскадерів німецького міста Аусбург. Шість років тому в Івано-Франківську заснував власний театр спортивно-автомобільних видовищ.

Перед виставою діти збираються біля бігфута, оглядають його. Пробують заглянути в кабіну. Дістатися до неї вдається одному хлопцеві. Вага "Каркілле" 4,5 т. Робили машину три місяці. Основа її із 66-го "газону", кузов від американського "крайслера". Розвиває швидкість до 100 км/год. Витрачає 50 л бензину на 100 км.

Перед трибунами виставляють три високі дерев"яні вишки. Артисти екстремального шоу вилазять на них. "Форд-сієра" розганяється колом по стадіону. На швидкості почергово врізається у вишки з людьми. Куски рейок розлітаються. Каскадери приземляються ногами на землю. За хвилину на трибунах чути гучні овації.

Виїздить "Джип Черокі". Зіштовхується з перепоною і на двох колесах їде навколо стадіону. З машини виходить каскадер і стає на її похилий бік.

Дівчата з переляку кричать. За машиною кидається шофер

Запрошують дівчат із трибун покататися. Авто двічі об"їздить навколо стадіону. Зазивають у легковик ще двох глядачок. У цей час організатори кличуть шофера. Він відходить від машини на 15 м. З-поміж трибун вибігає хлопець. Заскакує в автівку на місце водія і, набираючи швидкість, їде. Дівчата з переляку кричать. За машиною кидається шофер. На трибунах сміх, пожвавлення. Виявляється, це був трюк. Його виконав 13-річний Андрій Помадовський. У театрі виступає перший сезон. Глядачам показує номери на триколісному мотоциклі.

Сутеніє. Через стадіон на висоті 15 м натягують за допомогою автомобільного крана трос. По драбині піднімаються двоє каскадерів. Орест Васкул сідає на мотоцикл, а Василь Шовченюк — у прикріплену під ним гондолу. Мотоцикл починає рухатися по тросу. На середині шляху зупиняється. Василь перехиляється в гондолі горизонтально. Мотоцикл рухається уперед. Зупиняється і задки їде до вишки.

На доріжку виїздить "Каркілле". Діти схоплюються зі своїх місць, вибігають на поле. Батьки та міліціонери завертають їх до трибун. Бігфуд наїздить на кабіни двох "жигулів". Чути скрегіт заліза, легковики просідають.

Зараз ви читаєте новину «Мотоциклом їздили по тросу на 15-метровій висоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі