понеділок, 21 липня 2008 18:01

На футбольний турнір виділили 75 тисяч доларів

У п"ятницю у райцентрі Велика Багачка на стадіоні "Колос" відкрили футбольний турнір "Шишацький кубок". Його вдруге відкривають саме тут, бо футбольний клуб "Велика Багачка" двічі ставав володарем кубка. За правилами, якщо виборе його утретє — трофей віддадуть назавжди. Натомість виготовлять подібний Шишацький кубок — у вигляді богині Ніки з піднятим догори м"ячем.

У турнірі беруть участь 24 футбольні клуби з 13 районів області. Команди Полтави й Кременчука не запрошували.

— Ми ставимо за мету розвивати футбол у сільській місцевості. А в великих містах розвиток цього виду спорту й так на належному рівні, — пояснює народний депутат України від Партії регіонів, президент Професійної футбольної ліги 53-річний Равіль Сафіуллін. 2006-го він започаткував "Шишацький кубок" у райцентрі Шишаки. Звідти родом його дружина.

У п"ятницю відбулися дві гри. Гребінка з Пирятином зіграли внічию — 2:2. Велика Багачка виграла в Опішні Зіньківського району — 1:0. У суботу змагалися ще 20 команд. У неділю проводили другий тур. Третій відбудеться в п"ятницю, 25 липня.

Фінал кубка пройде 9 серпня. Сафіуллін обіцяє подарунки всім учасникам гри. Бюджет турніру становить $75 тис. На завершенні змагань виступлять гурт "Доміно", ансамбль "Світязь", заслужений артист України Петя Чорний.

Торік на турнірі великобагачанці з рахунком 2:0 перемогли Гребінку. За це Сафіуллін подарував стадіону "Колос" електронне табло вартістю майже 16 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «На футбольний турнір виділили 75 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі