понеділок, 17 жовтня 2011 00:30

Москалюк провів шістдесятий квартирник

7 жовтня в квартирі полтавця 28-річного Павла Москалюка відбувся 60-й квартирник. Павло п'ятий рік організовує концерти у власній двокімнатці по вул. Уютній у Полтаві.

— Зараз золота пора для квартирних концертів. Почався сезон, так би мовити, — говорить. — Улітку не організовую виступів, бо всі у відпустках, на дачах. Узимку холодно, не кожен захоче прийти. Навесні також гарно збирається народ.

Квартирники проходять раз на два-три тижні. Приїздять виконавці з України, Росії, Білорусі. Є відомі гурти.

— Став їх організовувати, бо хотів слухати в Полтаві цікаву музику, — пояснює Павло. — З артистами зв'язуюся по телефону, через соціальні мережі та електронну пошту. Зараз уже самі пишуть та дзвонять.

Якщо грають полтавські гурти, концерт безкоштовний або за символічну плату. Коли людина їде здалеку, квиток може коштувати до 30 грн.

Зазвичай на концерти ходять ті самі люди.

— Це прихильники живої музики, — говорить Москалюк. — Якщо хтось новий з'являється, тільки по рекомендації постійних гостей. Оповіщаємо про концерт через соцмережі та по телефону.

Господар каже, тільки раз під час квартирника вкрали велику суму грошей. Тепер перед виступами ховає все цінне.

— Побувала у мене група. Хороші хлопці. З ними була якась зальотна дівка. Як гості поїхали, помітив пропажу грошей із шухляди письмового столу. Зразу запідозрив ту дівулю. Через рік знову побачив хлопців із групи. Розповіли, що сталися ще дві схожі історії за її участі.

Каже, галасливих та п'яних із квартирників випроваджують. Виступи стараються закінчити до десятої вечора, аби не сварилися сусіди.

Найближчий квартирник запланували на початок листопада. До Полтави має приїхати одеський бард Віктор Мазур.

Зараз ви читаєте новину «Москалюк провів шістдесятий квартирник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі