четвер, 28 червня 2012 07:00

Молоковоз не пустили в село

Здавачі молока з селища Комишня Миргородського району, які працюють із молокопереробним підприємством "Гадячсир", два місяці не отримували грошей за здану продукцію. Окремим селянам підприємство заборгувало до 2 тис. грн.

— У нас дві корови. А воно ж гаряча пора. Сіно купити, привезти — на все нужні гроші, — говорить місцева 46-річна Тетяна Різник. — Молоко приймають за безцінь, але ж і тих грошей не давали. Годували обіцянками: будуть завтра, післязавтра. Тицьнуть сотню-дві — і все. Позавчора люди перекрили дорогу, не пустили молоковоз у село. На другий день 70 відсотків боргу вернули, решту пообіцяли віддати за два тижні. Сказали, завод став на реконструкцію. Тому не платили вчасно. Але ж могли нормально пояснити.

Господарі в селі тримають близько 200 корів. Молоко здають на Миргородський сироробний комбінат, Пирятинський і Гадяцький сирзаводи. Після конфлікту 40 осіб відмовилися від послуг гадяцьких заготівельників.

— Договори з сирзаводом люди з нового року не поновили. Але в книжках на молоко є записи, коли і скільки людина здала, стоїть підпис приймальника, — пояснює 53-річний Іван Рева з обласного управління сільського господарства. — Щоб не було вакханалії з боку переробних підприємств, люди можуть створити об'єднання власників корів. Найняти, отримати від держави чи купити молоковоз. Також повинні будуть взяти лаборанта. Тоді зможуть здавати молоко не по 1,5 гривні, а по 4-4,5.

Сільськогосподарські кооперативи вже працюють у Семенівському, Глобинському та Козельщинському районах.

Зараз ви читаєте новину «Молоковоз не пустили в село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі