вівторок, 03 червня 2008 18:31

Миргородські школярі жили в сім"ях львів"ян

Учні шкіл Миргорода в рамках міжнародного проекту "Схід і Захід разом" три дні гостювали у Львові. Поїздку організувала миргородська асоціація вчителів англійської мови.

До Львова поїхали 11 дітей, які добре володіють англійською.

— Нас зустріли на вокзалі у Львові учні місцевої лінгвістичної гімназії, — розповідає учасниця поїздки 16-річна Ксенія Токар. — Забрали до себе додому. У них ми жили три дні.

Щодня для дітей проводили екскурсії, прогулянки вулицями міста. Зранку їли в сім"ях, які їх приймали. Обідали в кафе чи їдальні гімназії, вечеряли із дітьми господарів. Додому повернулися у четвер.

Асоціацію вчителів англійської мови шкіл Миргорода створили 1995 року. Виграли грант від фундації "Американці за демократію в Україні". Її заснувала українська діаспора в Америці. У Миргороді асоціацію очолює 48-річна вчителька Антоніна Зайцева. Уже другий рік вони працюють у проекті "Схід і Захід разом".

Торік миргородці приймали в себе дітей зі Львова. Дорогу вчителям частково оплатила американська фундація. Діти їхали за власні кошти.

Зараз ви читаєте новину «Миргородські школярі жили в сім"ях львів"ян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі