четвер, 01 квітня 2010 16:48

"Міліції довіряють тільки члени їхніх сімей"

Автор: фото: Наталія ВІСИЧ
  Головний міліціонер Полтавщини Олександр Рудяк: ”Про багатьох працівників знаю, що за звільненням стояв злочин”
Головний міліціонер Полтавщини Олександр Рудяк: ”Про багатьох працівників знаю, що за звільненням стояв злочин”

Новим начальником Головного управління міліції в Полтавській області минулого тижня призначили полковника Олександра Рудяка, 43 роки. Його перевели з посади першого заступника начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Криму. Олександр Васильович родом із села Мартинівка Гадяцького району. До 2004-го працював на Полтавщині — очолював відділи з боротьби з організованою злочинністю, був начальником Хорольського райвідділу міліції.

Що змінюватимете насамперед?

— Конкретно поки що не можу сказати. У першу чергу поставив завдання начальникам міліції вести повний облік злочинів. Ми не будемо марафетити показників. Одне з основних завдань — заволодіти довірою населення, адже люди довіряють міліції тільки на 17–20 відсотків. Якщо порахувати, що у нас 360 тисяч міліціонерів, то їм довіряють тільки члени їхніх сімей. У міліції була приказка: "Участковый на участке, что на фронте генерал". Спробуємо повернутися до цього постулату.

Яких посад торкнуться кадрові зміни?

— Поки що 99 відсотків начальників міськрайорганів не змінюватимуть. Що стосується керівного ядра Головного управління, хотів би на цих посадах бачити високопрофесійних людей, із якими працював раніше. Основний кадровий потенціал буде взято з області. Багато колишніх працівників зараз ідуть до мене на прийом із проханням про поновлення.

Можу віджатися 40 раз. Багато курю

Кого поновите?

— Будемо підходити вибірково. Призначатимемо тільки за професійними якостями. Деяких працівників міліції, щоби зберегти честь мундира, звільняли за власним бажанням, особова справа в них чиста. Але про багатьох знаю, що за звільненням стояв злочин. На першому етапі на свою посаду повернеться колишній начальник штабу полковник міліції Станіслав Лісоколенко.

Де живете в Полтаві, яке авто маєте, чим захоплюєтеся?

— Квартири в Полтаві нема, живу в готелі Головного управління МВС. Але враховуючи, що сім"я у мене достатньо велика — дружина і дві доньки 8 і 15 років, доведеться винаймати житло. Зараз вони живуть у Криму. Після закінчення навчального року заберу їх у Полтаву. Майстер спорту з гирьового спорту, можу віджатися 40 раз. Зараз спортом займаюся на побутовому рівні. Багато курю. Професійно керую авто, маю сріблястий "Мерседес Бенц-210" 2001 року. Захоплююся полюванням досить професійно, рибалю, колекціоную мисливську зброю.

Зараз ви читаєте новину «"Міліції довіряють тільки члени їхніх сімей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі