пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Маршрут із перешкодами туристи долали три дні

Із 26 по 28 вересня в селі Великі Сорочинці Миргородського району тривав обласний турнір із пішохідного туризму "Осінній марафон". Учасники за три дні пройшли від Великих Сорочинців через Куйбишеве до Баранівки Шишацького району.

Приїхали команди школярів із Комсомольська, Кременчука, Миргорода, Кобеляцького та Миргородського районів. Турнір проводився у двох категоріях: середня та старша вікові групи. Кожна група була з наметами, які носили із собою по маршруту. Увечері після подолання перешкод ставали табором. Варили кашу, пекли картоплю із салом. Для чаю збирали трави.

Кожен учасник команди із села Солошине Кобеляцького району намалював на щоці чорний ієрогліф.

— Це герб удачі. Сподіваємося, він допоможе отримати перемогу, — пояснює 16-річний школяр Станіслав Голубицький.

Учасники долали річки Псел, Грунь-Ташань по навісній переправі. Змагалися у спуску, підйомі схилом, у вертикальному спуску, проходженні болота за допомогою мотузки-маятника.

— Найважчим вважається подолання перешкоди із умовно травмованим потерпілим. Його треба було по мотузках спустити, підняти разом із супроводжуючим по схилу, а потім переправити через річку, — розповідає 15-річна Влада Домніна із селища Ромодан Миргородського району.

Чуть не заблукали, хоч і орієнтувалися по карті

Цього разу за легендою потерпілий мав опіки обох рук. Цю роль виконував один із учасників змагань. Його кріпили до спини супроводжуючого мотузками. За умовами, поранений не міг торкатися землі та допомагати долати перешкоди.

— На таких серйозних і важких змаганнях я вперше. Чуть не заблукали, хоч і орієнтувалися по карті. У травні був турнір у Головачі. Там ми попали під дощ, вимокли. Думала, то найстрашніші змагання. Виявилося, що ні. Їхали і не уявляли, які трудності нас чекають, — каже Марія Горган, 12 років, із Білоцерківки Кременчуцького району.

За кількістю балів у середній віковій групі перемогу в "Осінньому марафоні" присудили команді з Комсомольська. Друге місце посіли учасники з Білецьківки Кременчуцького району, третє — із Солошиного Кобеляцького.

У старшій віковій групі перемогла команда з Миргорода. Друге місце здобули туристи із Солошиного. Третю сходинку посіла команда Комсомольська.

Турнір із пішохідного туризму поєднали з подоланням перешкод. Проводять уже третій рік. Торік перемогла команда з Миргорода. Її учасники їздили на Всеукраїнський турнір з туризму. Там із 28 команд посіли третє місце. Цього року міський відділ освіти на проведення заходу коштів не виділив.

Зараз ви читаєте новину «Маршрут із перешкодами туристи долали три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі