середа, 05 грудня 2007 18:58

Марківське водосховище очистять від гнилі

На межі Кобеляцького і Новосанжарського районів є водосховище. Його називають Марківським від назви села на Кобеляччині. Водойма брудна та потребує очищення.

За водосховищем доглядали колгоспники із Марківки. Вода була чиста, водилася риба. Коли господарство розпалося, то водойма лишилася без офіційного власника. Враховуючи міжрайонний статус водосховища, голова комісії з екології та раціонального природокористування Полтавської облради 46-річний Анатолій Шкарбан пропонує передати водосховище у власність області, щоб можна було контролювати і впливати на орендаря.

— Київське керівництво Полтавського облводгоспу обіцяло сприяти наведенню порядку на водоймищі, — каже Шкарбан. — Я ж докладу всіх зусиль, щоб переконати депутатів облради виділити 10 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію та 150-200 тисяч гривень на реконструкцію.

Сільський голова Марківки Валерій Проскурня не хоче брати на баланс водойму, бо доведеться змінювати план землеустрою через розташування водосховища на території трьох сільрад.

— Необхідно перш за все зайнятися реконструкцією дамби. Усі інші питання вирішуватимуться поступово, — говорить Валерій Григорович.

Марківське водосховище побудували 1961 року. Його площа — 268 га, довжина — 7,8 км. Середня ширина — 345 м, максимальна — 1,2 км. Середня глибина — 1,7 м, максимальна — 3,5.

Зараз ви читаєте новину «Марківське водосховище очистять від гнилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі