пʼятниця, 02 листопада 2007 07:07

Марію Панченко нікому було поховати

— Марія Гнатівна померла на самоті. Чоловіка не стало давно, — розповідає секретар сільської ради Тетяна Харенко. — На похорони збирали гроші по людях. Свідоцтво про смерть старенької й досі лежить у сільраді. Ніхто не забрав.

Марія Панченко померла минулого понеділка в селі Піски Лохвицького району на 87-му році життя. Народилася вона в селі Мармизівка Чернігівської області. У роки війни її чоловік втратив ногу, тому переїхали до його батьків у Полтаву. У Панченків народилося двоє дітей: хлопчик і дівчинка.

— Із дітьми в них вобщє трагедія случилась, — каже секретар сільради. — Сина у 89-му хлопці в бійці зарізали. Дівчата за ним тільки так бігали! А донька спилася. Усю пенсію в старої забирала, мала проблеми з міліцією. На похорон навіть не прийшла.

Марія Гнатівна все життя працювала в місцевому колгоспі. Була передовою дояркою. Останні роки жила в лікарні. У своїй хаті з"являлася нечасто.

— Хата її стара! Та й топить там не було чим. А в місцевій лікарні її приютили. Вона така тихенька, охайна. Хороша бабка була, — говорить Тетяна Харенко.

Зараз ви читаєте новину «Марію Панченко нікому було поховати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі