четвер, 07 серпня 2008 19:04

Леонід Ястремський 50 років відпрацював хірургом

 

— Батько був фельдшером і нам говорив: "Учіться, а то будете бикам хвости крутить". Я також вирішив стати лікарем, — розповідає Леонід Ястремський, 74 роки, із селища Шишаки. 10 серпня він відзначить 50 років своєї роботи в Шишацькій районній лікарні і піде на пенсію.

Ястремський родом із Житомирщини. Навчався в Київському медінституті Богомольця. За направленням приїхав працювати в Шишацьку райлікарню.

— Сказав, що поїду будь-куди, аби тільки хірургом, — веде далі Ястремський. — Перші операції провів на практиці на четвертому курсі — вирізав апендицити.

32 роки Ястремський був головлікарем району. Під його керівництвом збудували дитяче та триповерхове стаціонарне відділення, поліклініку. Він зробив близько 500 тис. операцій.

— Зараз уже не оперую. А раніше робив найскладніше — видалення вузлуватого зобу, жовчного міхура, резекцію шлунка, — згадує лікар.

Чоловік зберігав камені, які видаляв із жовчних міхурів.

— Почав колекціонувати після операції, коли видалив камінь розміром з голубине яйце й кілька маленьких. Були випадки, коли видаляли до 400 камінців. Я брав скляну чашку, в неї заливав парафін і туди їх опускав. Колекцію зберігав в операційній, у шафі. Але хтось її викинув.

Ястремський має дружину Тамілу, 71 рік. Вона працювала лікарем-невропатологом у цій же лікарні. Тепер на пенсії. Син Віктор із родиною живе в Черкасах.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Ястремський 50 років відпрацював хірургом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі