пʼятниця, 22 червня 2007 07:05

Лампочки в під"їздах реагуватимуть на голос

У Миргороді в під"їздах усіх 18 багатоповерхівок установили світильники з енергозберігаючими лампочками. На черзі — п"ятиповерхові будинки. За рік місто планує заощадити на освітленні 123 тис. грн.

Нові світильники білоруського виробництва зроблені з міцного пластика. Їх ставлять на входах у під"їзди та на кожному з поверхів. Ресурс лампочок — 12 тис. год.

— Ламп розжарювання ледве на тисячу годин вистачало, — каже начальник Миргородського комунального житлово-експлуатаційного управління Олександр Марченко, 47 років. — Старих ламп на поверсі треба було дві-три, а нових вистачить однієї.

Нові лампочки дуже економічні. Нині кожен власник квартири за освітлення під"їзду віддає 5,7 коп. за 1 кв. м від свого помешкання. Із новими лампочками платитимуть до 2 коп. за 1 м.

На закупівлю 900 світильників із бюджету витратили 130 тис. грн. Вартість світильника 100 грн. Окупність — рік і вісім місяців. Коли буде темніти, світильники вмикатимуть фотореле.

Комунальники замовили ще сучасніші реле, що реагують на рух та голос людини — лампочки загорятимуться, коли в під"їзд хтось заходитиме.

Зараз ви читаєте новину «Лампочки в під"їздах реагуватимуть на голос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі