четвер, 08 липня 2010 18:39

Кожна кімната має окремий вхід

Автор: фото: Наталія ВІСИЧ
  Директор пансіонату ”Кротенківський” під Полтавою Валентина Пушкар показує один з номерів. Місце коштує 100 гривень за добу з харчуванням
Директор пансіонату ”Кротенківський” під Полтавою Валентина Пушкар показує один з номерів. Місце коштує 100 гривень за добу з харчуванням

Відпочити в деяких пансіонатах Полтавської області можна майже вдвічі дешевше, ніж на морі.

— Цього року доведеться економити на відпочинку. Але щоб оздоровити дитину, лікарі радять все ж побувати на водах, і краще свого регіону. Так що поїдемо або на Псел, або на Сулу. Дізнавалася ціни, більш-менш прийнятні. Та й на дорозі добре заощадимо, — говорить полтавка Олена Авраменко, 34 роки.


П"ятиразове харчування і проживання за добу в пансіонаті "Кротенківський" у селі Кротенки біля Полтави коштує 100 грн на особу.

— У нас дерев"яні будиночки на вісім кімнат, але кожна з них має окремий вхід з окремою верандою. Кімнати розраховані на двох-трьох чоловік. На блок із двох кімнат — умивальник і санвузол, — розказує директор закладу Валентина Пушкар. — Харчування у нас різноманітне — м"ясо, риба, печінка, фрукти-овочі. Проводимо спортивні ігри, дискотеки. Берег Ворскли від нас за 300 метрів. Люди приїжджають сім"ями, часто із Полтави на вихідні, а то й на тиждень. Щоправда, цього літа в червні було мало відпочивальників. Чи то грошей у людей немає. Але радує, що багато дзвонять і записуються на липень.


У гирлі річки Сула в селі Липове Глобинського району на базі відпочинку "Сонячна" пропонують відпочинок від 40 грн за людину на добу.

— Наша база розташована в дуже мальовничому, екологічно чистому місці. За 100 кілометрів від нас немає жодного промислового підприємства, — говорить 56-річна Ніна Морозова. Вона керує закладом. — Будиночки стоять у сосновому лісі. Серед звичайної сосни росте цілюща кримська. База стара, ще з радянських часів. У нас тільки три комфортабельні тримісні будиночки — зі зручностями всередині, телевізором, холодильником і водою. Вартість такого номера — 350 гривень. Звичайні номери — 40–50 гривень за особу.

Кожна кімната має окремий вхід

У їдальні можна замовити триразове харчування за 70 грн на добу. Є бар, але без спиртних напоїв.

— Пляж невеликий, але чистий. Вода неглибока, дно піщане, для дітей безпечно, — додає Ніна Володимирівна. — У нас чудова рибалка. Ловиться плотва, сазан, судак, соми. Територія вважається заказником, але маємо договір з рибінспекцією на ловлю риби на території бази. Маємо великий спортивний майданчик. Можна пограти у волейбол, футбол, баскетбол.

Доїжджають до "Сонячної" з Кременчука маршруткою "Кременчук–Київ", із Полтави — автобусом "Черкаси–Харків".

Кемпінг у селі Велика Круча поблизу Пирятина розташований на березі річки Удай.

— До нас приїжджають навіть люди, які живуть біля моря. Кажуть, тут інша природа, — розповідає завідувачка Марія Холодєльщикова. — Маємо два готелі по 13 номерів. У старому корпусі номери є зі зручностями і без, коштують від 60 гривень за ліжко-місце. Зі зручностями — 195–270 гривень. У новому готельному корпусі всі номери зі зручностями, у кожному холодильник із холодними напоями. Там коштує від 380 гривень.

Харчуватися можна в кафе і ресторані. Обід коштує до 40 грн. Є катамарани, човни, шлюпка. Напрокат дають вудки і спінінги по 15 грн/год. Від автостанції у Пирятині можна доїхати маршруткою або таксі.

Сервіс у Туреччині кращий за кримський

За тижневий відпочинок на двох у 5-зірковому готелі Туреччини подружжя з Полтави Євген та Ірина Лещенки три тижні тому заплатили $798. У вартість путівки входили переліт, проживання і харчування.

— Зараз така путівка коштує більше 1000 доларів, — каже 25-річна Ірина. — У тризірковому можна було відпочити по 200 доларів за людину. Удвох їхати дешевше. Наш знайомий за одного себе в тому ж готелі заплатив 600 доларів. Умови з нашим Кримом не порівняти. Уся обслуга ввічлива, ніхто на тебе не посміє гаркнути. Не встиг поставити тарілку, як її прибрали. Годують цілий день, "усе включено". Страви різноманітні, м"ясо в основному куряче. Безплатна сауна, тренажерний зал, два басейни — для дітей і дорослих.

За екскурсії відпочивальники платять окремо — від $55.

— У Криму позаторік ми з чоловіком витратили стільки ж, але кухня була спільна, готували самі, душ у визначені години. І то господар кричав, що буде включати о шостій, як усі повернуться з моря.

Зараз ви читаєте новину «Кожна кімната має окремий вхід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі