четвер, 21 квітня 2011 17:42

Коти нападають на господарів

У Миргородському районі минулого тижня трапилося два випадки, коли домашні коти покусали господарів.

— Сусідка живе сама. Тримає трьох котів. Один був її любимчиком, — розповідає жителька села Шульги Миргородського району. Не називається. — Спав із нею в ліжку. Двох котів привила від сказу, а цього ні. Якраз десь загуляв. А це був на неї напав і подряпав. Через кілька днів знайшла його мертвим. Сердешна сильно переживає. Боїться, що кіт був скажений. Приїздили десь із Миргорода спеціалісти. Забрали мертвого кота на аналізи. Але результатів поки що не було.

У селі Кибинці на Миргородщині домашній улюбленець поліз до курей. Господиня схопила ціпок та вдарила тварину. Кіт стрибнув на неї і вкусив. Жінка спересердя його вбила. За якийсь час ветеринари зафіксували, що тварина була хвора на сказ.

— Власники господарств повинні не уникати оглядів домашніх тварин на сказ, — наголошує Ігор Толстіков, головний ветеринарний лікар Миргородського району. — Не треба думати, що з твоїм котом нічого не трапиться.

Ветеринари кажуть, навесні в області сильно активізувалися лисиці. Їх розплодилося дуже багато. Дикі тварини заходять у села. Кусають собак, котів. Єгері проводять відстріли, але цього не достатньо. Селяни переживають, що лисиці нападатимуть на корів, коли худобу виженуть на пасовище.

Зараз ви читаєте новину «Коти нападають на господарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі