четвер, 05 серпня 2010 17:12

Комунальники не мають права зносити хати-розвалюхи

Автор: фото: Юрій ІВАНОВ
  Надія Свідєвська живе поряд із руїнами будинку №5-А по вулиці Сковороди у Полтаві. Каже, туди зносять сміття багато місцевих
Надія Свідєвська живе поряд із руїнами будинку №5-А по вулиці Сковороди у Полтаві. Каже, туди зносять сміття багато місцевих

Кілька років жителі вул. Сковороди у Полтаві просять комунальників знести хату-розвалюху під N5-А на цій вулиці. 10 років тому дім згорів. На його місці тепер руїни. Туди зносять сміття, там розводяться щури і ночують бомжі. Комунальники відписують — руйнувати не можуть, бо то приватна власність.

— Із сусідами, які жили в цьому будинку, втратили зв"язок. Останній раз їх бачили років п"ять тому, — говорить 72-річна Світлана Курбас.

Вона мешкає у сусідньому домі. На ньому табличка з написом, що якраз там доживав свої останні дні математик та академік Михайло Остроградський.

— Мені ці руїни просто зіпсували всі нерви, — продовжує Світлана Миколаївна. — Щури звідти постійно перебігають на моє подвір"я. Там антисанітарія, бо всі несуть сміття у цей будинок. А служби не хочуть прибирати. Мовляв, там ніхто не живе, а відповідно не сплачує кошти на відповідні роботи. У мене є вісім листів від міської влади. Кожного разу обіцяли, що знімуть залишки будівлі через місяць чи два-три. А от в останньому відповіли, що по Сковороди, 5-А прописані люди. Тож через це служби не мають право зносити будівлю. Хоча я знаю, що вони отримали нові квартири.

Надія Свідєвська, 82 роки, також живе поблизу руїн.

Щури перебігають на моє подвір"я

— Там колись збиралися бомжі. Одного із них два роки тому знайшли мертвим. Тоді ходили чутки, що того чоловіка замучили і вбили, — згадує Надія Юхимівна. — Куди тільки не зверталися, щоб будинок-привид знесли. Марно. Прийдуть, червоною стрічкою загородять, і на тому все.

У міському управлінні житло-комунального господарства кажуть, загалом у Полтаві 322 ветхі доми. Їх можуть знести за умови будівництва нових. Але за те відповідає управління архітектури. Зносити хати-руїни без згоди власників не мають права.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники не мають права зносити хати-розвалюхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі