четвер, 23 грудня 2010 19:11

Компанія "Київстар" облаштувала для дітей соляну кімнату

Автор: фото: Ірина РЕРІХ
  У вівторок Микола Герасимов (ліворуч) і Микита Купровський сидять у соляній кімнаті
У вівторок Микола Герасимов (ліворуч) і Микита Купровський сидять у соляній кімнаті

— Онук хворіє на бронхіальну астму з 3 років. Каже: "Бабусю, якби ви знали, як мені важко дихати". Де тільки його не лікували. Спеціально возили в санаторій на Закарпаття, де є соляна кімната. Дитині процедури допомогли. Уся сім'я раділа, коли дізналися, що "Київстар" відкриває соляну кімнату в нашому місті, — розповідає пенсіонерка Світлана Кузь. У вівторок, 21 грудня, з онуком 10-річним Миколою Герасимовим вона прийшла на відкриття першої в Полтаві соляної кімнати в дитячому поліклінічному відділенні лікарні №1.

Галокамеру облаштував лідер телекомунікаційного ринку України, компанія "Київстар" у рамках благодійної ініціативи "Для людей, для країни".

У соляній кімнаті за допомогою спеціального галогенератора відтворюють цілющий мікроклімат природної соляної печери. Комбінація вологості й спеціальної температури, тиску, насиченість повітря іонами натрію, магнію, кальцію, йоду позитивно впливають майже на всі органи й обмінні процеси в організмі людини.

— Галотерапію широко використовують при лікуванні гострих і хронічних захворювань органів дихання, шкіри, вегетативної нервової системи, ЛОР-органів, при алергічних хворобах, — перераховує головний лікар першої міської клінічної лікарні Ольга Коренєва. — У Полтаві близько 5 тисяч дітей, котрі потребують такого лікування. Серед них понад 200 з бронхіальною астмою. Соляна кімната може стати для деяких дітей альтернативою медикаментозного лікування. Вона не має протипоказань.

Відвідувати галокамеру рекомендують дітям від 2 років. Час і кількість процедур визначає лікар. Зазвичай один сеанс триває від 30 хв. до години. Кімната розрахована на одночасний прийом п'яти пацієнтів. Усі процедури завдяки компанії "Київстар" — безплатні. Користуватися соляною кімнатою можуть усі міські діти, незалежно від місця проживання.

— Аби оздоровити дитину, необхідно у свого лікаря отримати направлення. Із ним прийти до нашої поліклініки, — каже Ольга Коренєва.

Відвідування соляної кімнати сприяє підвищенню імунітету. У зимовий період не лише дітям із хронічними недугами, а й здоровим малюкам варто бувати в соляній кімнаті.

— Піклуючись про малих полтавців, компанія "Київстар" створила ефективну систему лікування, реабілітації та профілактики хронічних захворювань, — відзначає начальник Полтавського відділення Харківського філіалу компанії "Київстар" Сергій Князєв. — Облаштування першої в місті соляної кімнати — корисний і важливий проект для жителів Полтави.

Зараз ви читаєте новину «Компанія "Київстар" облаштувала для дітей соляну кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі