четвер, 24 лютого 2011 18:00

Керамічна плитка міцніша від залізобетонної

При виборі матеріалу для зовнішнього оформлення будинку увагу слід звертати не тільки на декор і збереження тепла, а й на стійкість і довговічність, захист від зовнішнього середовища.

— Найбагатше виглядає камінь — граніт і мармур. Це найміцніші матеріали. Ними зазвичай оздоблюють цокольну частину будинку, — розповідає спеціаліст з оформлення фасадів полтавець Артем Онуфрієнко, 37 років. — Часто використовують штучний камінь на основі цементу. Він дешевший і не перевантажує фундамент.

Оздоблення каменем обійдеться від 150 грн за 1 кв. м. Залежно від форми і розміру цегли обкладення будинку 1 тис. цеглин коштуватиме від 2 до 3 тис. грн. Основна перевага цегли — морозостійкість. За шпаклювання з фарбуванням заплатите до 80 грн за "квадрат".

Фахівець каже, правильно укладена керамічна плитка в кілька разів міцніша від залізобетонної, вона не деформується навіть при великих навантаженнях, стійка до вологи та вогню. Легко кріпиться до будь-якої поверхні. Коштує від 70 до 150 грн за 1 кв. м.

Універсальний засіб для будь-яких погодних умов — сайдинґ — декоративні металеві панелі, що зовні нагадують обшивку з тонких дощок. Це екологічно чистий матеріал, не вигорає на сонці, не гниє, не іржавіє, не тріскає, не відшаровується, стійкий до ударів, служить до 50 років. Можливий монтаж на будь-яку поверхню, сайдинґ легко замінити. Вартість — від 35 до 70 грн за 1 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Керамічна плитка міцніша від залізобетонної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі