пʼятниця, 25 липня 2008 16:20

Іноземний студент вирощував у шафі коноплю

Автор: фото надане ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області
  Заступник начальника сектору громадянства та реєстрації фізичних осіб Октябрського райвідділу міліції Полтави Лариса Сліпець показує коноплю, яку вирощував громадянин Тунісу на зйомній квартирі
Заступник начальника сектору громадянства та реєстрації фізичних осіб Октябрського райвідділу міліції Полтави Лариса Сліпець показує коноплю, яку вирощував громадянин Тунісу на зйомній квартирі

23-річний студент із Тунісу в квартирі вирощував коноплю в горщику для квітів. Ховав її в шафі. Освітлював рослину двома лампами денного світла і провітрював вентилятором.

Чоловік знімає в Полтаві двокімнатну квартиру. Живе сам. У середу близько 14.00 із плановою перевіркою документів до нього прийшли Лариса Сліпець, Микола Загорулько й Олександр Невдачин із сектору громадянства та реєстрації фізичних осіб Октябрського райвідділу міліції.

— Як заходиш у квартиру, одразу видно шафу без дверей, яка завішана шторкою. Вона була відкрита, і міліціонери побачили в шафі кущ коноплі. Поряд на столику сушилася подрібнена рослина і лежав бульбулятор (пристрій з пластикових пляшок для куріння марихуани. — "ГПУ"). Викликали слідчо-оперативну групу, — каже Яна Холодна із обласної міліції. — Іноземець розповів, що вирощував її для власних потреб. Мовляв, у нього вдома всі курять траву.

Методику вирощування коноплі студент узяв із Інтернету. Удобрював рослину препаратом "Ідеал", поливав водою зі спеціально відведених трубок.

Наркотики в тунісця конфіскували для перевірки. Кримінальної справи не порушували.

— За рішенням суду йому може загрожувати депортація з країни. Поки що чоловік на підписці про невиїзд, — зауважує Холодна.

Якщо вчинок іноземця визнають адмінпорушенням, він сплатить штраф. Його розмір визначатиме суд. У разі порушення кримінальної справи можуть покарати позбавленням або обмеженням волі.

В Україні громадянин Тунісу живе два роки. Спершу приїхав до Полтави. Навчався на підготовчому факультеті аграрної академії. Згодом перевівся до Української медичної стоматологічної академії. 2007-го переїхав у Харків, навчався в центрі "Укртехпрогрес". Проте студентських посвідчень не має. Нині його документи перевіряють.

Зараз ви читаєте новину «Іноземний студент вирощував у шафі коноплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі