четвер, 15 липня 2010 19:53

Інфекційних хворих возять до сусіднього району

У Машівському районі немає інфекційного відділення. Раніше воно працювало на базі дільничної лікарні в Кошманівці. Відділення закрили, бо немає грошей на ремонт. Треба 100 тис. грн.

— Є домовленість, що наших хворих приймають у Карлівській райлікарні. На це з бюджету виділяють кошти, — розповідає кошманівський сільський голова Лідія Бережна, 43 роки. — Якщо немає епідеміологічної ситуації, вони справляються. Але якщо ситуація гостра, або в них ліжка зайняті — відсилають хворих назад у Машівку, Кошманівку або в Полтаву. У червні мали проблему, коли на дні народження отруїлися 14 чоловік. У Карлівці прийняли тільки сімох. Змушені були розгорнути госпіталь на базі своєї лікарні. Двоє лікувалися в Полтаві.

Гості заразилися сальмонелою, поївши на іменинах холодцю і салату із майонезом. Жінка, яка готувала страви, була носієм бактерій.

Інфекційне відділення Кошманівської дільничної лікарні звели в 1960-х. Це спеціалізована одноповерхова будівля з окремими боксами для хворих.

— Потрібен ремонт, — пояснює керуюча справами Машівської райради Тетяна Пиляй, 38 років. — Варто полагодити каналізацію, провести внутрішні роботи. Область нічого не обіцяє. Будемо це робити з власних резервів.

Зараз у Машівському районі немає лікарів-інфекціоністів. Дехто з медиків із інфекційного відділення пішов працювати в Карлівку за 16 км. Хтось вийшов на пенсію, решта перекваліфікувалися.

Улітку серед інфекційних хвороб переважають гострі кишкові отруєння. На Полтавщині кожного літнього місяця їх реєструють до 300, каже Наталія Горбенко з обласної санстанції.

Зараз ви читаєте новину «Інфекційних хворих возять до сусіднього району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі