середа, 27 серпня 2008 17:54

Ігор Луцкевич на коні виграв кубок Миргорода

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Перешкоду висотою в 1,25 метра долає миргородець Ігор Луцкевич на коні Шок ірландської породи. Чоловік тренується на кінноспортивній базі Миргородського лісгоспу
Перешкоду висотою в 1,25 метра долає миргородець Ігор Луцкевич на коні Шок ірландської породи. Чоловік тренується на кінноспортивній базі Миргородського лісгоспу

У суботу на стадіоні "Старт" у Миргороді 3 години тривало кінноспортивне свято. Попри спеку, плюс 32 у затінку, на стадіоні зібралося понад тисяча миргородців та гостей міста.

— Я коней люблю, — розповідає глядач 35-річний Олександр Бутенко з Миргорода. — Сам на них їздив. Це було 20 років тому. Тоді в Дібрівці відкрили секцію верхової їзди.

На полі з"являються на конях 16 спортсменів-наїзників із Полтавської, Черкаської, Харківської та Дніпропетровської областей. У подоланні перешкод брали участь 20 коней різних порід.

Серед учасників було три наїзниці. Валерія Колесник виступила за команду Харкова. Олена Карачіхіна та Вікторія Яценко приїхали з Котельви. Жодна з них не потрапила до трійки переможців.

Змагання проходять на трьох маршрутах. Під час збиття перешкоди та непідкоренні коня наїзникові нараховують по чотири штрафні очки. Якщо тварина двічі не підкоряється вершникові, їх знімають із змагань. Окрім того, судді враховують час подолання перешкод.

— Коней перед змаганнями на спеціальну дієту не саджають. Якщо в них є апетит, то можуть дати більше вівса. Він калорійно-енергетичний, — розповідає Юрій Рєзников, наїзник із Краснокутська на Харківщині. — Коні професійно ростуть зі своїм наїзником. Тварина повинна відчувати впевненість та вправність вершника. Тоді покаже кращий результат.

На першому етапі з перешкодами висотою 1 м змагаються наїзники-аматори та спортсмени на конях до 3 років. Вадим Луцкевич на коні Прогноз здобуває перемогу. Серед аматорів перемагає Дмитро Сидорук на Каламбурі. Вони обидва тренуються на кінноспортивній базі місцевого лісгоспу.

На другому етапі, висота перешкод 1,1 м, змагаються дев"ять спортсменів. Перемогу здобуває Вадим Луцкевич на коні Мир.

За головний трофей — кубок Миргорода — боротьба найбільш напружена. Наїзники змагаються в два тури. Спочатку долають висоту 1,2 м. Потім її піднімають ще на 5 см. Кубок завойовує Ігор Луцкевич на коні Шок з Миргородського лісгоспу. Другий — Юрій Рєзніков на коні Бархан із Краснокутська Харківської області, третій — Ігор Приходько на коні Самсон із Харкова.

Ігор Луцкевич, окрім кубка, отримав премію 1,9 тис. грн. За друге місце дали 1,2 тис. і за третє — 900 грн. На першому маршруті в змаганнях серед аматорів переможець-аматор одержав 200 грн, спортсмен — 500. На другому маршруті премія за перемогу становила 900 грн.

Торік кубок Миргорода виграв представник Кременчука.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Луцкевич на коні виграв кубок Миргорода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі